The Florida Project (Sean Baker)

Si tinguéssim la capacitat de plasmar en imatges el que veuen els nens quan estan envoltats de pobresa, malnutrició, drogues i prostitució, el resultat se semblaria molt a The Florida Project. El director Sean Baker ha pintat tota aquesta misèria de color espígol per esmorteir el cop en l’espectador i transmetre l’alegria de tres nens que es passen l’estiu en la residència de protecció oficial The Magic Castle. Un dels molts parcs temàtics de Disney a Florida.

Moonee i Scooty li fan un tour guiat pel motel on viuen a la seva nova veïna Jancey. “Ningú agafa l’ascensor perquè fa olor de pis. Aquí viu una que es creu que està casada amb Jesús. A aquest home li ve a buscar la policia tota l’estona”, li va explicant la petita de sis anys a la seva amiga, que observa atentament com si li estiguessin explicant la més divertida de les historietes.

Moonee, una descomunal actriu de 6 anys, Brooklyn Prince, somia amb anar a Disneylandia, però el més a prop que ha estat és el motel barat als afores d’Orlando (Florida), en el qual viu amb la seva mare Halley, de 22 anys. El més semblat que Moonee té a un pare és Bobby (perfecte Willem Defoe) , el gerent del motel.

El film no busca ni culpables, ni solucions, ni respostes. MOSTRA. I aquesta és la seva grandesa. Hi ha sensibilitat no sensibleria, hi ha veritat i no bones intencions . Hi ha humor, hi ha drama, hi ha VIDA.

Brian Vinaite, la mare de Moonee amb els seus tatuatges, el seu buscar-se la vida ,la seva devoció a la nena, els seus deliris, les seves imperfeccions és un altre personatge perfecte i no són els únics.Tot el film destil·la honestedat i veritat

És un dels millors retrats possibles sobre un gran oblit: La infància.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.