Comencem el 2021 amb ganes de canvi

Potser semblarà una bestiesa però, com que tothom té ganes de que canviï la situació i que evidentment anem millorant i que se’n vagi el maleït virus, podem fer un exercici de canvi totes i cada una de les persones.

Davant d’una situació que sembla que no millora, que ha quedat aturada, jo sempre dic: “ Si vols que el món es mogui, comença per moure’t tu”.  Si apliquem això a la situació actual, potser hem de començar a canviar alguna cosa del que fem, alguna cosa del que tenim al voltant o alguna cosa que no ens agrada i fa temps que suportem.

Està clar que no li hem posat fàcil a la Terra que és el lloc on vivim i d’on ens nodrim. Doncs podríem començar per aquí i ser una mica més respectuosos amb ella. Cada vespre, quan vagis a llençar la brossa, para atenció en si has separat bé cada cosa i que ho llences al contenidor correcte. A partir d’avui, l’exercici consistirà en reduir la mida de la bossa que utilitzes; això vol dir que faràs menys residus i que a l’hora d’anar a comprar, hauràs estat conscient del tipus d’embolcall que porta el que consumeixes.

No tot el que consumim ho anem a buscar a la botiga. Cada vegada que encenem el llum o obrim l’aixeta, parem atenció en si ho necessitem fer en aquell moment i tant de temps. A part de saber que li devem respecte a la Natura, l’import del rebut serà inferior.

Que té a veure tot això amb el virus?? Doncs segur que molt, encara que ara no en siguis conscient. Si poses consciència en tot allò que fas milloraràs la teva vida i la dels altres.

Esther Pardo i Gimeno  desembre 2020

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.