El vermell de l’estiu

A l’estiu el rebost se’ns omple de fruita del color del sol, o sigui, entre el groc i el vermell. Com ha de ser. Com a exemple, he triat les vermelles per fora, i per dins.

Tot i que la cirera és amb nosaltres des de la primavera, com que aquest anys no l’hem pogut gaudir a causa del tancament, aprofitarem aquests últims dies que encara la trobem al mercat.

Aquesta fruita brillant conté molt de calç, ferro i vitamina C, per tant és ideal per prevenir l’anèmia i per remineralitzar l’organisme. Els minerals que conté s’absorbeixen molt bé d’aquesta  manera i els ossos ens ho agrairan. També van molt bé a evitar la cel·lulitis, l’acné o la pell seca pel contingut en beta carotè. La seva acció principal però és la depurativa; només 20 cireres al dia redueixen els nivells d’àcid úric.

Son unes grans drenadores, o sigui que fan eliminar líquids (diürètiques), i una mica laxants, també un bon aliment per prevenir les pedres tant de ronyó com de vesícula. Tot i el contingut en sucre, són ben tolerades pels diabètics. Com les altres fruïtes de color vermell quasi morat, són grans antioxidants i 200 grams aporten només 115 cal.

És millor comprar-les amb la cua. I anar en compte perquè si són verdes poden ser indigestes.

La fruita de l’estiu per excel·lència juntament amb el meló és la síndria de la que el 90% del seu pes és aigua i per tant, ideal per treure la set. És depurativa i com que té efecte saciant es pot menjar en dietes per a aprimar. Les llavors evitaran els problemes de pròstata als homes, que les poden mastegar i així també obtindran força quantitat de minerals com el Zn. Pel seu contingut de potassi és convenient per a les persones hipertenses. Un tall de 250g només té 70 calories i el 42% de la vitamina C que necessitem en un dia. Bon estiu!!

Esther Pardo i Gimeno     

Juliol 2020

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.