Metro ja!

Més de 30 anys de lluita veïnal per aconseguir per fi el compromís de la Generalitat i l’Ajuntament perquè el metro arribi als nostres barris. La constància de veïnes i veïns, organitzats, disconformes i incapaços d’assumir com una realitat intransformable una necessitat bàsica comla del transport ho ha fet possible.

Una demostració de la capacitat de pressió que podem aconseguir quan tenim consciència i no callem davant situacions d’injustícia que menyscaben la nostra qualitat de vida. Una demostració que l’única manera de protegir els nostres drets és exercir els nostres deures ciutadans; denunciar l’injust, manifestar-nos, rebel·lar-nos, protestar i exigir explicacions són part d’aquests deures… imprescindibles si volem mantenir drets, ja es diuen bé, “adquirits”.

D’un altre costat, convé ressaltar el diàleg i la negociació política, complementaris a l’acció veïnal, com a valors que hem de fomentar i aprofundir a través de noves formes de participació ciutadana i control social. A La Marina tenim tasca pendent en aquest camp.

La nostra història més recent l’ha a mogut una lluita constant contra la imposició; hem après a entendre la mirada dels altres i evitar centrar-nos exclusivament en la nostra, només això ha fet possible el nostre enteniment i el de les diferents forces polítiques per avançar fins avui i arribar a un acord tan necessari com el del metro.

Aquí teniu un repàs d’algunes de les portades del nostre diari al llarg de la seva història amb les peticions veïnals i promeses dels governs sobre l’arribada del metro al barri…

Pàgina 15 Edició Febrer

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here