La Marina viu un episodi d’actes vandàlics a carrers, vehicles i propietats privades del barri

Sergio Segura |

A la Marina la poca seguretat policial està tenint conseqüències negatives. Els veïns i veïnes estan vivint els actes vandàlics que es produeixen als seus carrers. Des de fa unes setmanes, el barri és escenari de robatoris, extraccions de coure, destrosses a cotxes particulars i, fins i tot, d’ocupacions a algunes propietats.

El barri de Plus Ultra està vivint les pitjors conseqüències d’aquesta onada d’accions violentes. El tresorer de l’Associació de Veïns d’aquest barri, l’Abdo Florencio, ha explicat a La Marina què ha passat fins a dia d’avui. “Al carrer Mare de Déu del Port i al de Ferrocarrils Catalans estan entrant a alguns pisos. A vegades és per ocupar-lo; d’altres, per robar”, assegura. Alhora, la setmana passada van haver-hi atacs a quatre porteries al Carrer d’Alts Forns “per emportar-se un metro de tub de coure de les instal·lacions”.

A tot això, cal sumar l’ocupació d’una casa, també a Plus Ultra, i l’intent d’entrada a dues cases: una al carrer Ruíz de Alda i una altra al Carrer Aviador, on han destrossat la porta d’entrada. “Van intentar obrir la porta i volien ocupar-la, però no van poder entrar-hi perquè hi havia la senyora dins de casa seva”, diu l’Abdo. Així mateix, al Carrer Foneria, un veí s’ha llevat amb els vidres del seu cotxe trencats. Aquest conjunt d’accions està portant els veïns a una situació d’inseguretat i desconfiança.

DSC_0002

Però no tot acaba aquí. El passat 17 de novembre el propi Abdo va comprovar que a la porta del local de l’Associació de Veïns havien col·locat un paperet molt dissimuladament per veure si al local s’entrava o se sortia sovint. “Per tant, volien veure si hi havia moment per entrar en el moment en què no fóssim allà”, afirma. “Cal anar al local gairebé cada dia per tal d’evitar que ens puguin entrar i robar o ocupar el local”.

La manca de presència de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana ha portat a un augment considerable d’aquest tipus d’actes, tal i com explica l’Abdo. “A Plus Ultra van ocupar una casa fa dues setmanes que ja va ser ocupada anteriorment per romanesos durant 4 anys: els van fer fora i van tapiar la porta, però ara uns magrebins han tornat a entrar”.

Davant d’aquest episodi, els Mossos d’Esquadra afirmen que estan fent tot allò que poden, però “manquen efectius”. L’Abdo afirma, alhora, que “hi ha gent que no denuncia aquests robatoris”, ja que uns magrebins han ocupat una finca “per utilitzar-la il·legalment com a magatzem” i el propietari del local “encara no ha despertat ni s’ha pronunciat sobre l’entrada d’aquests okupes”.

DSC_0008

Recentment, tal i com ens ha comentat una veïna del barri, s’han detectat algunes entrades a pisos del Passeig de la Zona Franca. Aquesta situació preocupa molt els veïns i veïnes de la Marina que, denuncien, no poden passejar tranquils pels carrers. Fins i tot una veïna del carrer de Mare de Déu del Port havia penjat al balcó un llençol asseguren que estaven robant al barri. Aquest és un exemple de la crisi que està patint el barri.

El lent procés judicial porta molta gent a no denunciar aquests successos. Tanmateix, la poca presència policial als carrers dificulta la trobada d’una solució a un problema que s’accentua amb el pas dels dies. Per tant, els veïns demanen més efectius als Mossos d’Esquadra i a la Guàrdia Urbana per augmentar la seguretat als carrers i tornar la confiança als carrers de La Marina.

DSC_0005

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.