L’èxit de la joventut de La Marina

A La Marina hi ha talent, i així ho han demostrat dues alumnes de l’IES Lluís Domènech i Montaner que van aconseguir la Distinció de les Proves d’Accés a la Universitat. La preparació i la constància durant el batxillerat els ha permès treure una molt bona nota a la prova de Selectivitat i entrar a la carrera que desitjaven des d’un bon principi.

Una d’aquestes dues alumnes és la Clara López Alcaide. Va aconseguir un 13,007 sobre 14 a la Selectivitat. Ara, i també gràcies al 9 (sobre 10) aconseguit al batxillerat, és estudiant de periodisme a la Universitat Pompeu Fabra.

La Clara ha explicat a La Marina com ha aconseguit entrar a una universitat pública: “A la Selectivitat no t’ho jugues tot. La nota d’accés és la suma del 60% de la nota mitjana de batxillerat i del 40% de l’aconseguida a la prova de Selectivitat. Seguidament, fas una llistat de preferències de graus i universitats”. Per tant, quanta més demanda hi hagi d’una carrera i d’una universitat per part dels estudiants, la nota per poder entrar-hi és més elevada.

Tot i la molt bona nota de la Selectivitat, la Clara diu no haver sigut tant difícil com pot semblar. “Cal estudiar, però si mantens una bona mitjana de batxillerat, la veritat és que la cosa no és tan difícil. El que et pot jugar una mala passada són els nervis”, afirma.

Conscient de la precarietat laboral al món del periodisme, la Clara diu haver-ho tingut sempre clar a estudiar periodisme. “Els meus pares em donaven suport, ja que sabien que estudiar aquesta carrera em faria molt feliç”, conclou.

L’altra estudiant reconeguda pel seu èxit a la prova és la Irene Higueras Vega, qui va aconseguir accedir a biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. La Irene va destacar de manera excel·lent a la prova de la Selectivitat, on va obtenir una nota de 13,008 sobre 14. Des de ben petita ha volgut dedicar-se al món de les ciències i, per poder complir amb el seu desig, ha hagut de dedicar gran part del seu temps a l’estudi.

La Irene comparteix el mètode de la Clara: cal ser present en cos i ment a classe i no deixar totes les tasques a última hora. “Escoltar al professor facilita moltíssim l’aprenentatge, ja que després a casa només cal repassar”, assegura. Així doncs, aposta per atendre i aprofitar les hores lectives al màxim.

Ara bé, tot i que acaba d’iniciar el grau a la universitat, la futura biòloga sap la difícil situació que hi ha actualment al mercat laboral i, concretament, al món de la investigació científica. És per aquest motiu, afirma la Irene, que els professors del grau exigeixen cada vegada més als seus alumnes. Tot i això, ella és optimista i anima tots els joves a treballar per allò que desitgen. “Probablement caldrà trucar a moltes portes… però gairebé sempre es pot trobar alguna via”, assegura.

La Clara i la Irene coincideixen en el mètode d’aprenentatge que els ha portat a aconseguir el diploma: atenció i organització. Alhora, les dues estudiants no han tingut cap inconvenient d’integració per ser de La Marina, però afirmen que gairebé ningú coneix el barri. Tanmateix, la dificultat de desplaçament per la manca de metro és un fet. “Prometo que assistiré a la següent manifestació del metro!”, assegura la Irene. Totes dues, però, saben que el barri necessita una cara nova i elles, des de les joventut, poden estar al capdavant d’aquesta transformació.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.