Ciutadans debat sobre la seguretat a la Marina

Rafel Vidal

AITOR PAU GARCIA

El passat dimecres dia 19 es va celebrar a la biblioteca Francesc Candel una assemblea ciutadana impulsada pel partit polític Ciutadans. L’objectiu d’aquesta era exposar als assistents una manca reiterada de recursos per part de l’Ajuntament de Barcelona i la situació actual que es viu a les zones de La Marina, Sants i Zona Franca.

L’acte va ser presidit, en primer lloc, per la Carina Mejías, portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya. Va exposar, en primer terme, la manca d’inversió pública que pateix el barri des de fa bastants anys. Ha recalcat que hi ha quatre pilars bàsics que fomenten la convivència: l’educació, la sanitat, la justícia i la seguretat.

Durant bona part de la seva intervenció es va centrar en aquest últim punt tot fent referència als aldarulls de Can Vies i a l’ocupació de pisos buits al barri de Sants. Pel que fa a la Marina i a Zona Franca va destacar com a problema més gran la manca de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra que es pateix des de fa temps i assenyala el carrer dels Alts Forns com un dels punts del barri on hi ha més delinqüència.

A continuació, li va prendre el relleu Matías Alonso, secretari general de Ciutadans. Al principi de la seva exposició va seguir amb el tema de la seguretat i, al contrari que Mejías, opina que no cal incrementar el nombre de policies, sinó optimitzar els recursos existents i distribuir els que ja hi ha de manera adequada a tots els barris de Barcelona. Seguidament, va animar els assistents a exposar les seves queixes o suggeriments al correu electrònic, al telèfon o personalment a la formació política.

L’assemblea va acabar amb un torn de precs i preguntes on els veïns van poder exposar els problemes del barri. Alguns dels més destacats van ser: la manca de carrils bici perquè vianants i ciclistes puguin circular ordenadament, la manca de poliesportius i instal·lacions esportives i el retard de l’arribada de la línia 9 del metro.

Finalment, Mejías va anunciar que el pròxim acte que facin a la Marina tindrà com a objectiu parlar de la situació del transport públic al barri.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.