Comença la remodelació del barri de Plus Ultra

Agustín Forteza

Els carrers dels aviadors (Aviador Duran, Aviador Franco i Aviador Ruiz de Alda), situats al barri del Plus Ultra, es remodelaran per convertir-los en calçades sense voreres i amb prioritat per als vianants. Actualment són carrers de voreres estretes i tenen una configuració urbana que els fa poc accessibles i incòmodes per passar-hi. Amb la transformació, contemplada a la Llei de Barris de 2010, es mantindrà la prioritat invertida i el pas de vehicles a velocitat molt reduïda. Les obres serviran per intervenir en la xarxa de clavegueres, en la xarxa d’il•luminació pública, en el mobiliari i en les zones verdes. La inversió que s’hi faràsuma 1.259.116 euros.

El president de l’Associació de Veïns del Plus Ultra, Francesc Boix, considera que, davant d’aquesta situació “els únics perjudicats seran els pocs veïns del barri que tenen cotxe i que l’aparquen aquí, que hauran de buscar algun altre modus vivendi”. Així doncs, segons ens explica el mateix president, sembla ser que aquestes obres serviran per fer “un rentat de cara” a un barri força deteriorat i mancat de manteniment. D’altra banda, el regidor del districte de Sants- Montjuïc, Jordi Martí, remarca que “aquesta remodelació integral que es portarà a terme a la zona dels carrers dels aviadors ha estat llargament esperada pels veïns d’aquest entorn” i espera que tots aquests canvis, junts, “produeixen un canvi de paisatge notable.

Agustín Forteza
Agustín Forteza

Tres carrers, diferents particularitats
En el cas del carrer de l’Aviador Duran, que té 5 metres d’amplada entre façanes, la intervenció preveu per una banda renovar el col•lector del clavegueram, i remodelar el carrer amb llambordes. En aquest carrer els nous fanals s’instal•laran a la façana dels edificis, i no es plantaran arbres. Al carrer de l’Aviador Ruiz de Alda la intervenció serà diferent segons el tram afectat. En el tram entre la cruïlla amb el carrer Aviador Duran i la confluència amb Aviador Franco, d’una amplada que oscil•la entre els 8,10 metres i els 6 metres, s’hi eliminarà l’estacionament de vehicles i es pavimentarà amb plataforma única i s’hi instal•laran pilones per delimitar l’espai que serveix de vorera. No s’hi instal•laran tampoc fanals a les voreres, sinó que quedaran instal•lats a les façanes.

Pel que fa al tram entre la confluència amb Aviador Franco i la cruïlla amb el carrer dels Alts Forns, l’amplada del carrer, de 6 metres, no permetrà mantenir el cordó d’estacionament però si permetrà la plantació d’una filera d’arbres. El carrer de l’Aviador Franco també s’urbanitzarà en plataforma única separant la part que seria de vorera amb pilones de la part de la calçada. Es preveu la plantació d’arbres i la instal•lació de fanals. Els tres carrers tenen una configuració urbana que genera tres placetes.

També està previst que siguin reurbanitzades amb aquest projecte. Es pavimentaran de nou i s’hi instal•larà mobiliari urbà nou, atès que l’actual està deteriorat. En el cas de la placeta triangular més interior de l’àmbit, la intervenció serà molt més integral: se n’ampliarà la superfície, se substituiran els elements d’urbanització i s’hi generarà un parterre enjardinat amb una superfície de 103 m2.

Fotografies: Agustín Forteza

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.