La zona blava del barri es pot pagar a través del mòbil

La recent inaugurada zona blava de La Marina es pot pagar amb una aplicació per a smartphone, anomenada ‘ApparkB’, que l’Ajuntament de Barcelona va llançar fa gairebé un any. Aquesta iniciativa permet pagar l’aparcament de les zona blava i verda de la ciutat i és una alternativa voluntària a treure un tiquet al parquímetre. A més, és gratuïta i està disponible per a sistemes iOS i Android.

L'aplicació ApparkB // El País
L’aplicació ApparkB // El País

Appark-B, E-Park, TelPark-Tick2Go o EYSA Mobile, són algunes apps d’estacionament regulat, amb les que l’usuari, registrat prèviament amb el seu DNI i la matrícula del seu vehicle, pot treure el tiquet d’estacionament de manera virtual a través de l’aplicació i donar per finalitzat l’estacionament a l’instant que retiri el vehicle.

Aquestes aplicacions funcionen amb un sistema de geolocalització que detecta on s’aparca, s’informa a l’usuari del tipus de tarifa que s’aplica en aquesta zona, i mostra un mapa amb el lloc de l’aparcament, perquè el propietari del vehicle sàpiga on l’ha estacionat.

En quant al pagament, es requereix una targeta de dèbit o crèdit des de la qual es recarrega el compte d’usuari de l’app. Hi ha aplicacions que exigeixen un pagament mínim de 5-10 euros per recàrrega, mentre que d’altres deixen recarregar la quantitat desitjada per l’usuari. A més, permeten pagar pel temps que s’hagi aparcat, sense necessitat de preveure els minuts que romandrà el vehicle estacionat, ni de recarregar amb monedes o amb targeta de crèdit al parquímetre.

Registre a l'app barcelonina d'estacionament regulat // La Vanguardia
Registre a l’app barcelonina d’estacionament regulat // La Vanguardia

Així mateix, el client pot consultar en cada moment quant de temps porta el seu cotxe aparcat i el cost acumulat; i, quan l’estacionament té un límit de temps, l’aplicació li avisa 15 minuts abans per retirar el vehicle.

Amb les apps d’estacionament regulat, els controladors porten un dispositiu que llegeix les matrícules dels cotxes i compara amb les seves bases de dades si hi ha algun pagament en vigor per al vehicle, de manera que si el conductor ha pagat virtualment sortirà un missatge advertint que ha complert amb la seva obligació. En cas que no s’hagi registrat cap pagament, l’aplicació proposa la sanció a aplicar.

El nou sistema pretén alleugerir el procés d’estacionament en aquest tipus de zones i, amb el temps, podria reduir del nombre de parquímetres a Barcelona, on actualment hi ha 3.000.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.