Reivindicació de la cultura guineana a través de la moda

L’associació guineo-catalana Bisila organitza una desfilada de la nova col·lecció de la marca de roba Odegua, inspirada en la situació de les persones que creuen el Mediterrani

Música, llum, colors i ball, molt de ball, ha estat el que ha caracteritzat la desfilada que va revolucionar els espectadors d’una sala Pepita Casanellas plena de gent animant les models i ballarines que presentaven la nova col·lecció de la marca de roba africana Odegua, creada per Junior Osas.

La desfilada, celebrada el passat 4 de juny, es va allunyar de la tradicional passarel·la i es va optar per presentar les noves peces de roba muntant tot un xou! Amb diferents coreografies a ritme d’artistes com Beyoncé, els dissenys van lluir d’allò més!

El jove dissenyador, Junior Osas, que s’estrenava amb la desfilada, va explicar que la col·lecció estan inspirades “en tota la gent que, com va fer la meva mare biològica, es llencen a creuar el Mediterrani, en la cerca d’una transformació”, un canvi de vida tan necessari que impulsa a molts africans a arriscar la seva vida, creuant el mar en condicions d’absoluta precarietat. La marca, que rep el nom d’Odegua en honor a la mare del dissenyador, té la intenció, per tant, d’honrar i reivindicar les arrels africanes de Junior, el qual dissenya i selecciona personalment les teles de totes les peces, que es confeccionen íntegrament a Espanya.

Un cop va finalitzar la desfilada, a la sortida es va organitzar un petit mercat de marques de creadors africans, una paradeta culinària de l’Associació Guineo-catalana amanida amb la música de la Dj Owey , qui va posar la cirereta a la jornada, amb la intenció de potenciar al barri tot el talent creatiu i les iniciatives de la comunitat africana.

Judit Raso, de l’Associació Guineo-Catalana, entitat organitzadora de l’acte, valorava positivament la rebuda que havia tingut la desfilada. “Volem mostrar que som més que folklore, que hi ha expressions de la cultura africana amb molt nivell tant  a la  dansa com als passes de models, que tenim creadores de marques molt potents”. Tant ha estat l’espectacle que des de l’associació han assegurat que volen repetir-lo anualment presentant diferents marques per donar visibilitat als joves talents  africans.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.