Una nova plaga d’insectes que pot afectar-te

Redacció:Laura Sicilia

El Servei de Control de Plagues, del departament d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament, informa de la presència d’uns insectes anomenats Halyomorpha halys que han començat a aparèixer a molts arbres fruiters i ornamentals, cultius hortícoles i extensius.

Aquests insectes s’assemblen als escarabats, i tot i que no pessiguen als animals ni a les persones, ni afecten la salut, suposen un problema posat que a partir del mes de setembre busquen refugi a llocs secs i protegits com són edificis, cases o magatzems i desprenen una forta olor en sentir-s ’es amenaçats.

La Marga Alonso, veïna de Sant Cristòfol, és una de les afectades i diu conèixer altres casos al barri. Porta 2 anys, en què, sobretot entre els mesos de setembre i octubre, es troba bestioles d’aquestes per la terrassa, el tendal, i fins i tot dins de casa “Un dia estava a la cuina sopant amb la meva filla i em vaig trobar un escarabat d’aquests caminant pel taulell”. Després de comentar el fet amb alguns coneguts, la problemàtica ha arribat a institucions oficials que han enviat un fullet a la veïna per a informar-la sobre aquestes bestioles (adjunta la informació).

El Servei de Control de Plagues, al·lega que no pot fer cap tractament fitosanitari, però dóna un seguit de mesures de control a portar a terme:

-Instal·lar mosquiteres a les finestres i tapar forats exteriors amb malles

-Recollir periòdicament els insectes i col·locar-los en un pot amb aigua i sabó

-No alliberar els insectes a l’exterior

-No utilitzar insecticides, ja que no són efectius

Aquest servei també adjunta, en els fulls informatius, un seguit de números de telèfon per a trucar si es detecta la presència dels insectes.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.