La granja-escola de Can Mestres en risc de tancament

A mitjans del mes de juliol, els veïns i veïnes s’assabentaven de la possible retirada dels animals de Can Mestres, ubicada al camí de Can Clos, núm. 99,  gràcies a l’alarma d’un dels voluntaris que hi treballa.


Després de la retirada temporal dels animals per la impossibilitat de ser atesos pel tancament dels equipaments durant el confinament i les restriccions, ara, amb els animals retornats, el tancament planeja sobre la granja-escola de Can Mestres.

Segons informa el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona s’està estudiant la idoneïtat de les instal·lacions i s’ha demanat un informe tècnic a la Direcció de Serveis de Drets dels Animals. La masia és de titularitat municipal des de l’any 1997 i no s’especifica si l’estudi que s’està fent és rutinari o sorgueix arran d’alguna observació o possible irregularitat detectada recentment.


Associacions de veïns i entitats han reaccionat a la notícia mostrant-ne el desacord amb el tancament de la granja escola pel valor que té per la Marina. “És un espai on els més menuts poden aprendre d’on ve un ou, que no és pas del súper” comentava Abdó Florencio president de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants. També des de l’Ateneu l’Engranatge s’ha redactat un manifest en què hi coincideixen destacant-ne el valor de “preservar la memòria del passat rural i agrícola del barri” en ser una de les poques masies històriques que es conserva a la ciutat.


De moment l’Ajuntament esperarà els resultats de l’informe, i assegura que treballarà amb el Districte i amb els veïns i veïnes per avaluar-ne els resultats i les possibles solucions.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.