Un març ple d’activitats feministes al barri de la marina

El 8 de Març se celebra el Dia Internacional de les Dones i a La Marina el tenen més present que mai. Diverses entitats i equipaments del barri han impulsat una sèrie d’iniciatives i activitats per a atorgar a la jornada la importància que es mereix. Les propostes se celebraran al llarg de tot març i en elles es tractarà temes com el sexisme i es donarà visibilitat a la feina del gènere femení.

Espai Jove La Bàscula

REIVINDICA’T

Aquest acte es va celebrar el passat dimarts 2 de març a les 18 h. Va consistir en un taller creatiu en el qual podies fer pancartes, samarretes, xapes, bosses, etc. per mostrar-les el 8M i els dies que vulguis. Si no vas poder assistir-hi tens fins al divendres 5 per apropar-te a La Bàscula i recollir el kit per fer la teva bossa feminista. Això sí, abans que s’esgotin les existències!

LOW LEVEL PANIC/WIWBACK/ETÈREAS

Dissabte 6 de març, a les 19 h. (Les entrades per assistir-hi estan exhaurides)

La tarda de dissabte tindrà essència de cultura, teatre i dansa. La companyia ‘Les Llunàtiques’ presentarà un extracte de l’obra Low Level Panic. Una peça que parla de tres dones joves amb tres formes diferents de sobreviure en un món d’homes que les tracta com a objectes. Ens descobriran les seves pors, les seves fantasies i la seva relació amb el seu cos.

Per altra banda, la companyia ‘Nouvas’ protagonitza les dues altres propostes. Wiwback és un solo de dansa amb el que farem un viatge interior per cercar la bellesa humana. Per altra banda, ‘Etèreas’ és una dansa que il·lustra la recerca d’harmonia i alliberament, en la que tres intèrprets connecten amb els elements de la natura per mitjà d’un ritual.

8M: EXPOSICIÓ COL·LECTIVA

Des de dilluns 8 de març fins al 30 d’abril

Aquesta exposició pretén sensibilitzar i reflexionar sobre el Dia Internacional de les Dones i reivindicar el feminisme denunciant el sexisme. A l’exposició es podran veure 15 obres presentades al Concurs 8M com fotografies, pintures o il·lustracions. A l’activitat hi col·laboren altres entitats del barri com La Taula de Dones de la Marina, Les Joves del Centre Cultural Estrelles Altes, l’Espai Química Joves o ATE.

ROCIO RAPOPORT DUO

Dijous 11 de Març, a les 19:30 h. Per assistir cal omplir el formulari de reserva d’entrades.

La música en directe tampoc pot faltar en aquestes propostes. Un dels concerts serà el de Ro Rapoport, compositora i guitarrista argentina que presentarà ‘Esa distancia ya no existe’, el seu segon àlbum d’estudi com a solista. Amb ella estarà la bateria Elisenda Fabregas.

SEX GAME FEMINISTA

Dimarts 16 de març, a les 18 h (organitzat per La Bàscula, Espai Química i ATE)

La sexualitat es tractarà de forma divertida i amena en aquest joc obert a qualsevol jove entre 12 i 20 anys. El jovent que participi podrà preguntar dubtes i compartir-los amb altres assistents d’una manera honesta i sense tabús.

ENTREVISTA I CONCERT DE LA NANI

Divendres 19 de març a les 20 h.

La peruana i catalana Nani serà la protagonista d’aquesta activitat en la qual no només podrem escoltar-la cantar, si no que també parlarà sobre el paper de la dona a la música i la visió que té en relació a temes de gènere i cultura. Una oportunitat única per conèixer una mica més d’una artista influenciada pel reggae i el rap.

En aquest cas, el concert i l’entrevista es farà de manera online i així tothom que ho desitgi podrà connectar-se al canal de YouTube de La Bàscula.

CONCERT D’ITZIPA/ALÉRGICAS AL POLEN/SIESTA POLAR

Divendres 26 de març a les 19:30 h.

De nou la música en viu és la gran protagonista d’una jornada que ens portarà a tres grups amb propostes molt diverses. Itzipa ens portarà de viatge a través de les veus de les seves vocalistes i dels instruments que les acompanyen.

Alérgicas al Polen és un conjunt de cantautores amb molta reivindicació i una clara temàtica feminista. Juntes creen una música interior, pura i sincera. Per últim, Siesta Polar arriben amb una proposta indie-rock amb la que volen fer passar una bona estona a qui els escolti al concert que tenen preparat.

Centre Cívic La Cadena

DISSABTES EN CADENA AMB ‘I’ D’IGUALTAT

Dissabte 27 de març, a les 11.30 h. (Places exhaurides)

Aquesta proposta és una de les més originals i entretingudes. Es tracta d’una gimcana feminista on els participants hauran de superar proves i obstacles representatius i significatius de les discriminacions que sofreixen les dones en l’àmbit laboral. És una activitat per a tots els públics i totes les edats. Per a famílies i nens i nenes. Les encarregades de la mateixa seran la Xènia Morgado i l’Alba Prieto.

Espai Química joves

DOBLATGE DE PEL·LÍCULES DISNEY

Dimecres 10 de març, a les 18 h.

Organitzat per La Bàscula, ATE i Espai Química, aquesta activitat pretén fer reflexionar sobre l’amor i els sentiments que trobem a les pel·lícules de Disney i que ens traslladen a un món que no es correspon amb la realitat. També es parlarà sobre els discursos patriarcals que apareixen a molts d’aquests films.

COSIM PROTECTORS DE CALCES DE TELA AL TALLER DE COSTURA

Dimarts 23 de març, a les 17.30 h.

De nou organitzat per les mateixes entitats, en aquest taller haurem d’agafar fil i agulla per cosir ‘salvaslips’ de tela.

CLITORITZA’T

Dimecres 31 de març, a les 18 h.

També en companyia de La Bàscula i ATE, aquesta activitat pretén informar i parlar sobre la sexualitat femenina i el plaer a través del clítoris. Una proposta per conèixer millor aquest òrgan del cos.

Les inscripcions per a aquestes activitats es poden fer a través de l’Instagram @EspaiQuimicaJoves o per Whatsapp al 689 07 08 36.

Centre Cívic Casa del Rellotge

NOMENCLÀTOR FEMENÍ ALS CARRERS DE BARCELONA (Places exhaurides)

Divendres 12 de març, a les 16 h. 
Aquest itinerari cultural per diferents carrers amb nom de dona no deixarà a ningú indiferent. Cal rehibindicar les figures femenines que han tingut papers clau al llarg de la nostra història. La sortida es farà des de la Casa del Rellotge i Cal inscripció prèvia a ja.cat/itinerarifemeni

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.