El Port de Barcelona celebra 10 anys treballant per la igualtat amb un nou Pla 2020-2022 que vol reforçar el compromís amb les persones

El Port vol donar la màxima difusió al nou Pla d’Igualtat 2020-2022 entre els treballadors, consolidant els valors de la pròpia entitat

Infografia del Pla d'Igualtat del Port de Barcelona.

El Port de Barcelona ha aprovat el Pla d’Igualtat 2020-2022, un document amb el què es vol reforçar els valors que regeixen el comportament de la pròpia entitat: el compromís amb les persones, la gestió ètica i professional, l’orientació al client, la responsabilitat social i la innovació. Per això, el Port assumeix la responsabilitat d’avançar en drets, deures i respondre com demana la societat i com s’espera que ho faci una entitat pública.

Aquesta edició del Pla d’Igualtat, amb una vigència de 3 anys, es planteja diverses accions a implementar a mig i llarg termini, com són: promoure el Pla Concilia, un servei de suport i assessorament de professionals especialistes que cobreix diversos aspectes de l’atenció a la família, atenció social i atenció a la dependència, entre els empleat/des; incrementar la difusió de les accions dutes a terme pel Comitè Permanent d’Igualtat i de l’existència del Protocol d’Assetjament; fomentar la sensibilització de tota la plantilla mitjançant els protocols laborals; i detectar carències que puguin existir dins l’organització, a través de l’enquesta interna Great place to work, per poder millorar-les. Semestralment hi haurà un seguiment de les accions que es duen a terme i, un cop finalitzi la seva vigència, es farà una avaluació.

Des de l’any 2010, quan es va aprovar el primer Pla d’Igualtat, el Port de Barcelona ha implantat i fet seguiment d’accions en diferents àrees d’actuació. Aquestes actuacions vetllen pel compliment de paràmetres com la igualtat d’oportunitats a l’hora d’accedir a un lloc de feina; les mesures de conciliació de la vida personal i laboral; la formació sobre igualtat i sensibilització de tota la plantilla; les promocions sota el principi de presència equilibrada entre homes i dones; els protocols d’actuació per gestionar l’assetjament sexual, l’eliminació del llenguatge sexista de tota l’organització o la creació de la figura de l’agent d’igualtat.

Compromís del Port de Barcelona amb els ODS

Amb la implantació d’aquest nou Pla d’Igualtat 2020-2022, el Port de Barcelona actualitza el seu compromís amb la sostenibilitat social a través del Pacte Mundial de les Nacions Unides i, en conseqüència, treballa pel compliment dels 10 principis del pacte i també dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que inclouen el canvi climàtic, la desigualtat econòmica, la innovació i el consum sostenible.

Cal destacar l’ODS número 5, que insta a treballar per assolir la igualtat de gènere, no només perquè és un dret humà bàsic, sinó perquè és vital per al desenvolupament sostenible.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.