El metro ja arriba a la Zona Franca

La nova estació de metro de la L10 Sud és la primera de la ciutat construïda en viaducte a cel obert

Fotografia: Andrea Bello

Dissabte 1 de febrer s’ha inaugurat l’estació de metro de Zona Franca, situada al viaducte del Carrer A del Polígon Industrial.

Aquesta estació és la primera de la ciutat construïda en viaducte a cel obert i la vuitena de la L10 Sud que s’ampliarà al menys amb 6 de noves: la del carrer Motors i 5 més dins del Polígon, de les quals 3 al mateix viaducte.

A l’acte inaugural de l’estació de Zona Franca han assistit el President de la Generalitat, Quim Torra, l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, entre més autoritats.

L’Alcaldessa ha assegurat que l’acte representa una “celebració molt gran per a la lluita veïnal” i ha recordat el compromís de l’Ajuntament amb els barris de La Marina que ja es va palesar amb l’arribada del metro al barri, ara fa gairebé dos anys, i ara “es manté i es reforça”. Colau també ha parlat de “justícia” pel fet que els barris de La Marina “que han donat tant a la ciutat” ara puguin estar comunicats amb la resta de Barcelona.

Torra ha qualificat la nova estació d’”icònica a l’skyline de Barcelona”, a més d’anunciar que durant el primer semestre del proper any 2021 es posarà en marxa una segona estació del viaducte que, segons el Regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, “ja està construïda i només queda acabar de comunicar-la amb les altres”.

El mateix Serra ha destacat que la gran reclamació dels veïns, les veïnes i també del Districte, és l’inici de les obres de construcció de l’estació del carrer Motors, a La Marina del Prat Vermell. Aquesta estació, segons el Regidor, “és una estació de present, que es troba en un àrea el desenvolupament que rebrà a molts nous veïns en els pròxims anys”, raó per la qual des de l’Ajuntament s’ha exigit que en els nous pressupostos de la Generalitat hi hagi una partida dedicada a fixar data al calendari per començar a treballar en la nova estació al Prat Vermell.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.