Mor Jaume Monzó i Cots als setanta-tres anys

Soci històric del Club de Natació Montjuïc va ser el segon nedador espanyol en aconseguir una medalla en un Europeu

Jaume Monzó a l'esquerra, al campionat Europeu de l'any 1966 Font CN Montjuïc

Text: Albert Aguilar

El veterà nedador i soci històric del Club de Natació Montjuïc, Jaume Monzó i Cots, va morir el passat 7 de gener als 73 anys. La notícia la va fer pública la Federació Catalana de Natació, entitat on era secretari de la comissió de rècords i estadístiques, vocal de la comissió de guardons i vocal de la comissió del centenari de la Federació.

Monzó va mantenir una estreta relació amb el Club de Natació Montjuïc durant tota la seva vida. Fins a l’últim alè ha participat en la tradicional Copa de Nadal al Port de Barcelona, a la recent edició de la qual va finalitzar en segona posició, i freqüentava el Club per jugar amb l’equip de veterans de waterpolo.

La seva carrera esportiva va estar plena d’èxits. Monzó va ser, després de Miguel Torres, el segon nedador espanyol en aconseguir una medalla en una competició continental: hi va guanyar la de plata als 200 m. esquena a l’Europeu d’Utrecht de 1966. L’any següent, el 1967, va aconseguir la tercera posició als 100 m. esquena als Jocs del Mediterrani a Túnez, medalla de bronze que li va obrir la convocatòria pels Jocs Olímpics de Mèxic 1968. A nivell nacional, va obtenir una desena de rècords d’Espanya i va guanyar 8 títols individuals i onze en la disciplina de relleus.                                           

Familiars i amics li han adreçat un emotiu “T’estimem, campió“, i han estat molts els clubs i esportistes que li han dedicat unes paraules, com ara “Et trobarem a faltar” del Club de Natació Montjuïc  al seu lloc web.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.