Can Vies continua en perill de desallotjament

RAQUEL M. MARTÍNEZ|

TMB, empresa propietària de l’espai que ocupa el centre social autogestionat de Sants, podia executar la sentència de desallotjament durant el mes d’abril. Un cop excedit el temps, ha demanat que s’amplïi el període.

Els veïns de Sants i els usuaris de Can Vies fa mesos que lluiten per no ser desallotjats de l’espai que porten disset anys ocupant. Una sentència del Tribunal Suprem senyala TMB com a propietària de l’edifici, i per tant dóna dret a l’empresa a executar una ordre de desallotjament. El període per fer-ho era el mes d’abril, però TMB s’havia compromés amb l’Ajuntament a no executar-la; ja que la plataforma del centre social i les institucions mantenen oberta una via de diàleg per solucionar el conflicte. Ara l’empresa de transports ha demanat al jutge que amplïi el temps per dur a terme la sentència. Per això encara no es totalment segura la continuació del Can Vies a la seva ubicació actual. 

Les converses entre el consistori i la plataforma -Som Can Vies- no han produït cap acord durant el mes d’abril. L’Alcalde, Xavier Trias, va suggerir en unes declaracions la possibilitat de canviar d’ubicació el centre social autogestionat. D’ aquesta manera tot apunta que la seva activitat podria continuar a l’espai de Can Batlló, tot i que l’Ajuntament encara no s’ha pronunciat sobre aquesta possibilitat. La membre de la plataforma Irene Jaume, però, contestava d’aquesta manera en ser interrogada pels mitjans sobre aquesta possibilitat: “L’alcalde Xavier Tries ha fet unes declaracions en la línia en què se’ns oferiria un altre espai però a nosaltres ningú no ens ha presentat cap proposta ni tenim cap espai a la taula. De fet, jo crec que aquesta proposta no s’ha fet perquè saben que des del centre social no s’acceptarà.” Des de la plataforma argumenten que abans de deixar un espai buit, prefereixen poder seguir fent-lo servir per les seves activitats o destinar-lo a entitats del barri. 

Mentre, el Regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, afirma que té l’esperança d’arribar a un acord amb l’empresa i la plataforma de Can Vies. En aquesta línia feia les següents declaracions a BTV: “Les sentències hi haurà un moment en què s’han d’executar. No sabem en aquests moment quan es podrà executar. En qualsevol cas, el que estem fent tots plegats, uns amb un estil i un altres amb altres, és intentar guanyar temps per mantenir els diàlegs oberts que ens permetin trobar solucions de futur.” 

can_vies
Imatge de l’última protesta per demanar la permanència del CSA Can Vies. Fotografia extreta del web oficial del CSA Can Vies.

Des de Som Can Vies les protestes per demanar la continuitat del centre social han sigut continues i diverses durant les últimes setmanes. S’han produït manifestacions, ocupacions de parades de metro per demanar a TMB que no desallotgi, pintades a la seu del Districte -on es va trencar un vitrall durant els incidents d’una de les protestes- o la última: canviar el nom de la parada de metro de Plaça de Sants pel de Can Vies. Tot sota el lema “Can Vies es queda”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.