La Marina implanta espais liles, llocs on anar en patir assetjament al carrer

Redacció:Laura Sicilia

Fotografia:Julián Castro, Tècnic d’acció comunitària de La Marina

El proper divendres dia 3, la Taula de Dones de la Marina presentarà, a les 18.00h a Can Farrero, el projecte “Espais Liles”, una iniciativa que va sorgir fa dos anys per tal de visualitzar les violències masclistes que es donen al carrer, donar resposta immediata a les dones que pateixen aquest tipus de violència i generar la participació de tota la ciutadania per resoldre aquesta problemàtica.

Per tal de complir aquests objectius, la Taula de Dones de la Marina ha treballat la prevenció de la violència masclista realitzant tallers a diverses escoles del barri (Can Clos, Bàrkeno, Enric Granados, SEAT, Ramon Cases i instituts Montjuïc i Domènech i Montaner) i ha implantat, amb la col·laboració fins aleshores de dotze comerços de l’Associació de comerciants de la Marina, els anomenats espais liles, llocs on anar en cas de patir assetjament al carrer. Aquests locals seran reconeixibles gràcies a un adhesiu amb què comptaran als seus aparadors a partir del dia de presentació de la iniciativa. Els comerciants participants en el projecte han rebut una formació prèvia per tal de saber com actuar davant d’un cas de violència de gènere o assetjament al carrer. Segons explica Julián Castro, tècnic d’acció comunitària de La Marina, durant aquest any també es convertiran en espais liles algunes entitats, i tots aquells que vulguin col·laborar podran fer-ho contactant amb la Taula de Dones.

Els resultats d’aquest pla es troben explicats al llibre “Els barris liles de la Marina”, que es donarà a les escoles, instituts, entitats i a la biblioteca del barri. En ell es recullen de manera gràfica les reflexions de l’alumnat de les escoles participants, així com les propostes del logotip dels espais liles plantejades per l’alumnat de tercer d’ESO dels instituts.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.