El darrer Consell de Barri presenta el Pla estratègic dels espais litorals

Redacció/Fotografia:Laura Sicilia

Al voltant de cinquanta persones van assistir, el passat dimecres, la Sala Pepita Casanellas amb motiu del primer Consell de Barri d’aquest 2019.

L’ordre del dia s’estructurava en 7 punts: l’aprovació de l’acta de l’anterior Consell de Barri, la situació actual dels barris de La Marina, el seguiment del Pla estratègic dels espais litorals, el seguiment de les accions comunitàries del barri, el retorn del procés participatiu del Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc, el seguiment dels punts de l’anterior Consell de Barri i finalment el torn de paraules.

La trobada es va iniciar amb la presentació de com s’ha desenvolupat fins ara el Pla estratègic dels espais litorals, un projecte de l’Ajuntament de Barcelona que pretén ordenar i gestionar els espais urbans del front marítim. El pla inclou diverses actuacions al barri de la Marina, com desenvolupar la zona de la Marina del Prat Vermell amb la construcció d’habitatges o millorar la zona del peu de Montjuïc i la seva connectivitat amb el Port. Aquest pla ha seguit diverses fases, entre elles una de participativa, en què s’han mantingut reunions amb entitats dels barris implicats, així com amb la resta de veïns i veïnes.

No obstant això, en el cas de la Marina van al·legar que no es van arribar a posar en contacte amb ningú perquè “no van trobar la manera de fer-ho”.  “Em sembla una falta molt greu i no puc entendre que no hi hagi coordinació amb el districte per poder contactar amb les entitats”, va replicar un veí i l’Abdó Florencio, president de La Coordinadora va reblar “només entrar a Google surten les adreces i telèfons de tothom”. Els membres del projecte van demanar disculpes i es van mostrar en disposició de parlar-ne.

Després d’això, de la mà de dos tècnics comunitaris es van recordar les accions comunitàries fetes a la Marina, la creació de la Taula de Dones, del Grup de Desenvolupament Econòmic, de la Taula de Salut que ha organitzat projectes com “A la Marina ens cuidem” o el sorgiment de l’Eix Cultural que ha portat a terme coses com la renovació del Teatre Sala Maremar o la col·locació de plaques en diversos espais que commemoren la lluita veïnal.

També va intervenir en Xavier Martin, tècnic responsable del Parc de Montjuïc, que va explicar el resultat del Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc que va finalitzar el 26 de gener.

I abans de donar pas al torn de paraula, la Consellera, Esther Pérez, -present juntament amb la Regidora del districte, Laura Pérez, la Vicepresidenta del Consell de Barri de la Marina de Port, Neus Borrell, i el Vicepresident del Consell de Barri de la Marina del Prat Vermell, Manel Coronado– va fer un recorregut entorn els projectes que s’han portat a terme al barri durant el mandat de Barcelona En Comú; l’arribada del metro, l’actuació del Pla de Barris, l’inici de la construcció dels ascensors del Polvorí, la remodelació dels Jardins de la Mediterrània o la construcció actual de l’skate park. També va donar les gràcies a tots aquells voluntaris i voluntàries que organitzen i participen en les activitats del barri.

Durant el torn de paraula, els temes que van tornar a ser presents van ser la inseguretat al barri i la brutícia. Les veïnes i veïns continuen queixant-se de la situació de la Bòbila i de la manca de neteja en alguns carrers, parcs i pipi-cans. Van denunciar també la brutícia acumulada al Cos de Guàrdia del Polvorí i l’aparcament d’unes caravanes en una zona no habilitada. A més a més, es van fer propostes en temes d’educació, com la creació d’un centre on es pugui tractar l’assetjament escolar, així com en  d’altres àmbits.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.