La Associació de Mitjans de Comunicació Local presenta la seva nova junta al barri de La Marina

Imatge: Agustín Forteza i Rafel Vidal 
Text: Alex Giménez

L’Associació de Mitjans de Comunicació Local (AMCL) ha presentat aquest dimecres, 20 de març, la seva nova junta en un acte a la Biblioteca Francesc Candel. Més d’un centenar de veïns i veïnes del barri han omplert la sala durant un acte en el qual han estat presents els 15 membres de la nova junta.

L’acte ha començat amb una intervenció de la nova presidenta de l’AMCL, la Yohany Limpias Ayala, que ha destacat la importància del mitjà i de la seva connexió amb la gent del barri: “Comença una nova etapa no només per nosaltres, sinó per al servei d’aquest barri”.

Durant la seva intervenció també ha volgut aclarir que La Marina és un mitjà purament ciutadà. No és un mitjà públic, ja que no depèn de la Generalitat o de l’Ajuntament, però tampoc privat, ja que no té ànim de lucre:

“Som un mitjà ciutadà, de proximitat […] Veïns de la societat civil que creiem important posar en marxa el nostre model comunicatiu”.

A més de la Yohany, a l’acte han parlat tots i cadascun dels membres de la nova junta, que han explicat com van conèixer el mitjà i quines són les seves motivacions en aquesta nova etapa: Esther Pardo, vicepresidenta; Ibtissam Chakkour, secretària; David Edo, tresorer; Encarni Aranda i Rosalia Fernández, vocals de solidaritat; Judit Raso i Luisa Montero, vocals de relació amb la comunitat; Josep Vicens i Salvador García, vocals de cultura; Jesús Martínez i Emilio Hormias, vocals de contingut dels mitjans; Fany Lopez, vocalia de dones, i Josep Mº Capdevila, vocal de la comissió econòmica.

L’última intervenció ha estat a càrrec del fundador del projecte i actual gerent, Joan Antoni Reyes i Blanco, que amb molta passió i emoció ha explicat la història del mitjà, el qual va començar com a un “somni” i que va créixer gràcies al suport no de només l’Associació de Veïns de Barcelona, sinó de totes les associacions de la ciutat.

Des dels seus inicis, el projecte va tenir molt clar que volia anar del local a l’internacional i amb aquesta actitud van establir relacions amb altres comunitats espanyoles, com Madrid, Andalusia o el País Basc, i diferents països, com Escòcia, Suïssa, Mèxic o Bolívia, on els diferents col·laboradors van aprendre molt en matèria de Drets Humans.

La Marina, va assegurar el Joan Antoni, ha sigut, és i serà sempre un projecte sense barreres i multicultural, on treballa tothom, independentment del lloc on vingui, de la seva raça, ideologia, creences o color de pell. Un diari pel barri fet per la gent del barri.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.