Els camioners del Port protesten pels carrers de Barcelona exigint millores en les seves condicions de treball

Segons Sintraport, el motiu d’aquesta mobilització ha estat la passivitat de la Generalitat davant “d’una situació que és insostenible”

Redacció: Vanesa Alemán

Avui, dia 18 de març, l’Associació de Transportistes del Port de Barcelona (Sintraport) ha començat la seva mobilització pels carrers de Barcelona. Amb més de 700 cabines tractores circulant pels carrers de la ciutat, els transportistes del Port han manifestat el seu descontent envers les condicions laborals que asseguren patir. Principalment, el que volen aconseguir és garantir el futur de la professió, reduir els temps d’espera a les terminals del port i millorar l’estat dels contenidors. Tot i haver organitzat reunions per trobar una solució amb els implicats directes, la situació continua sense millorar, fet que ha provocat que, després de cinc dies de mobilitzacions al Port, la queixa es desplaci fins als carrers de la ciutat comtal.

A les 8 del matí ha començat la marxa lenta de camions per Barcelona. El recorregut ha començat a la plaça de les Drassanes i ha passat per diferents punts importants de la ciutat com Via Laietana, plaça Espanya o el carrer Aragó. Finalment, el recorregut ha acabat un altre cop a la plaça de les Drassanes on els camions han accedit de nou al Port. Cap a la 13h, els camions s’han parat al carrer Aragó i s’han mantingut així durant dues hores. Segons Sintraport, la fila de camions donava volta al recorregut i, per aquest motiu, s’han aturat totes les cabines tractores. Per fer-se notar, els conductors feien sonar per grups el seu clàxons.

D’altra banda, les línies d’autobusos V15, V17, 47 i 120 han canviat el seu recorregut a causa de les dificultats a l’hora de circular per Via Laietana. Tot i que els camions només han ocupat només un carril, el vehicles han tingut dificultats per circular pels carrers de la ciutat.  Finalment, a les 16h, la Guardia Urbana de Barcelona ha donat per normalitzada la situació del trànsit i totes les línies de autobusos han tornar a la normalitat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.