Els aturats de llarga durada poden sol•licitar un ajut per pagar el lloguer o la hipoteca

EVA ALBIOL|
Fotografia: AGUSTÍN FORTEZA|

Des del passat 13 de març i fins al 30 de setembre de 2014, les persones que es trobin en situació d’atur poden sol·licitar un nou ajut que el Govern de la Generalitat ha posat en funcionament “per evitar el desnonaments  i per afavorir el col•lectiu d’aturats de llarga durada, que és especialment vulnerable”, segons han informat.

Aquesta prestació la poden sol•licitar únicament les unitats de convivència que tinguin el titular o algun membre de la unitat en situació d’atur de llarga durada i constin inscrits com a demandants d’ocupació al Servei d’Ocupació de Catalunya, amb un mínim de dotze mesos d’antelació a la data de presentació de la sol•licitud.

A banda d’aquest requisit, cal acreditar que el lloguer o la quota mensual que es paga mensualment no supera els limits establerts per la convocatòria. Igualment,la unitat de convivència no podrà superar  en 1,5 vegades l’Indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC), ponderat en funció dels membres que la composen i de la població on es troba l’habitatge (entre 995,97 i 1.432,99 euros). La quantia de la prestació  va dels  170 als  200 euros mensualsLes persones interessades es poden descarregar els impressos al web de la Generalitat de Catalunya.

Quanties màximes de lloguer o  hipoteca per poder optar a la prestació i import màxim de la prestació:

Lloguer (màxim mensual) 

Hipoteca (màxim mensual)

Import de la prestació (*)

Barcelona ciutat 

750 euros

1.000 euros

200 euros

Demarcació de Barcelona

600 euros

900 euros

180 euros

Demarcació de Girona 

450 euros

700 euros

170 euros

Demarcació de Tarragona

450 euros

700 euros

170 euros

Demarcació de Lleida 

400 euros

700 euros

170 euros

Font: Agència de l’Habitatge de Catalunya
(*) Quan l’import del lloguer o de la quota hipotecària sigui inferior a l’import de la prestació, la quantia d’aquesta serà d’un 60% de l’import corresponent.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.