Consensuada la futura pista patinable que acollirà l’antiga Porta Firal

Dilluns, 29 de gener es va realitzar una trobada a la plaça del Moviment Obrer, l’antiga Porta Firal, per explicar amb detall la pista patinable que es pretén construir en aquest espai.

Entre els assistents que van anar, hi havia representants de La Marina Patina, del Pla de Barri, de l’Ateneu Popular de l’Engranatge, i de l’Ajuntament de Barcelona. El recorregut va ser a càrrec de l’arquitecte Roger Pujol, qui anava explicant què aniria a cada lloc acompanyat d’uns plànols que recreaven el que serà la nova plaça. Aquests plànols també es van repartir entre alguns dels assistents, per aconseguir una visualització més fàcil i clara de l’skatepark.

Un cop acabat el recorregut, els assistents es van dirigir al Centre Cívic la Casa del Rellotge. Allà, en una sala amb un projector es van mostrar els plànols, els participants van consultar els dubtes que tenien, i els van resoldre de manera conjunta. Un tema que va ser recurrent a la reunió va ser que, a part de construir una pista patinable, també s’estava creant un espai de reunió per la gent jove. Esther Pérez, consellera de la Marina, va destacar que “és un projecte que vol ajudar a socialitzar els joves del barri, que en aquest moment no tenen cap espai a l’aire lliure per fer-ho”. “Es necessitava dinamitzar una plaça que fins ara havia estat buida i no s’utilitzava”, va comentar Enrique Marín, de La Marina Patina.

El projecte va néixer a partir d’una recollida de firmes que es va fer entre els socis de l’Ateneu Popular de l’Engranatge. “Per tenir més suport, es va decidir passar la llista firmes a les escoles i alguns dies ens vam col·locar a la plaça de la Marina. Ens vam alegrar molt quan la petició va ser acceptada pel districte” explicava Tomás Martínez, soci de l’Engranatge de la Marina.

Es calcula que el nou espai públic estarà llest a finals d’any i costarà entre 600 mil i 700 mil euros, tot i que encara no se sap el pressupost exacte.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.