La Cadena celebra 15 anys de tallers al barri

Imatge de Agustín Forteza

Dissabte 11 de novembre el centre cívic la Cadena va obrir les seves portes celebrant 15 anys de tallers, espectacles i activitats al barri. En tot aquest període, milers de veïns i veïnes han gaudit i participat de la seva oferta d’entreteniment, formatiu i participatiu al barri de la Marina.

El centre celebra quinze anys d’activitat com a centre cívic, però anteriorment va ser un centre de barri coordinat per l’antiga Associació de veïns de la Marina.

Actualment el centre rep la visita d’uns tres-cents usuaris per trimestre, el que podríem especular que en tot aquest període hi podrien haver donat cobertura a més de 10.000 usuaris.

Aquest centre cívic municipal ofereix activitats esportives, d’idiomes, musicals, teatrals…, però posa especial atenció al cicle d’igualtat de gènere, desenvolupant així un espai per a les dones.

Dori Garcia, directora actual del centre, ha declarat a La Marina “crec que ha sigut un centre que ha ajudat que a estendre els temes culturals i suplir un poliesportiu que no tenim”. Ha fet menció dels reptes dels quals han de trobar resposta, “el principal problema és la falta d’espai, aquest any ha crescut molt en tallers i propostes i l’espai és limitat i el repte és encabir-ho.”

Imatge de Agustín Forteza

Sobre els preparatius de l’aniversari, “hem arreglat la sala més gran on s’acullen els cicles d’igualtat i dóna’t més i hem posat cortines. Estaria bé ampliar l’espai pel nombre de persones que rebem. Actualment el centre no té possibilitats d’ampliació si no fos a través d’un trasllat. Antonio Guillén, com a president de la Unió d’Entitats, ja els ha comunicat aquesta denúncia de manca d’espai a la consellera i als tècnics, però no directament a la regidora.”

D’aquests 15 anys al barri, Garcia ha mostrat la seva bona rebuda i qualifica de “molt positivament” una gestió cívica “on hem recollit les sensibilitats de les entitats i dels usuaris i comprenem les necessitats de la gent que ens demana i treballem conjuntament amb les entitats i tràmits com la cessió d’espais s’agilitzen”.

Activitats d’aniversari

El dissabte 11 de novembre les activitats pensades per a la celebració van tenir el tret de sortida a les 18 hores amb l’actuació de les Balkan Paradise Orchestra a l’entrada del parc de Can Sabater, situat al carrer de la Mineria.

L’agrupació va ser guardonada el 2015 amb el Cabal Musical celebrat a l’Ateneu Popular 9 Barris i ofereixen un repartiment de músiques balcàniques amb instruments de la família de vent i de la percussió.

A dos quarts de set, el swing va ocupar el Parc de Can Sabater amb una exhibició. El swing, també conegut com swing jazz, és un estil de jazz que es va originar als Estats Units a finals dels anys 20.

A les set de la tarda, es van produir els parlaments institucionals. Obrí els parlaments la directora del centre, Dori Garcia, seguidament la Regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez i tancarà la consellera del barri de la Marina, Esther Pérez.

Un cop finalitzat l’acte institucional, es va estrenar al públic l’exposició de fotografies i missatges que els usuaris dels tallers del centre han preparat i es va oferir un refrigeri als assistents.

Paral·lelament a les activitats, de sis a vuit de la tarda, es va habilitar una sala de jocs infantils.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.