60 anys del 600 a la Marina

Agustín Forteza

‘Motor de llibertat’ és un cicle d’accions artístiques que dialoguen amb la memòria històrica i el veïnat de la Marina organitzat des del Graner i el Memorial Democràtic de Treballadors SEAT amb el suport del Pla de Barris. Coincideix amb el 60è aniversari de l’inici de la fabricació del 600, el mític model de cotxe utilitari que va marcar el passat i el present fabril del barri.

El cicle va arrencar aquest dijous 9 de novembre, amb la presentació a la Biblioteca Francesc Candel del primer volum del llibre ‘Historia de SEAT: Nostalgia de una época’ per part de l’autor José Sanz Neira, antic treballador de SEAT. En aquest llibre, l’autor fa un repàs de la història tècnica, industrial i social de la factoria que va fer créixer el barri de la Marina.

Més activitats del cicle

El matí de diumenge, 12 de novembre, a la Sala Pepita Casanellas, el Memorial Democràtic de Treballadors SEAT vol homenatjar les gairebé 50.000 persones procedents d’arreu d’Espanya que durant aquests anys han treballat a la SEAT. Per fer-ho han ideat una exposició fotogràfica i documental sobre la repercussió social i fabril que va tenir al barri la fabricació del 600. A més, a les 11 h surt de la Sala Pepita Casanellas una passejada pels espais de la memòria del 600, com són la plaça d’Ildefons Cerdà, el barri d’habitages de la SEAT, el centre poliesportiu i l’escola d’aprenents, amb l’explicació d’anècdotes i de la seva història junt amb sorprenents intervencions artístiques. A la mateixa hora, una altra proposta més teatral convida una seixantena d’espectadors a fer en 600 un viatge en el temps i viure el que podria haver estat fa 60 anys un diumenge qualsevol d’una de les famílies de la SEAT.

Dimecres, 15 de novembre, el Teatro de los Sentidos i La Inefable organitzen al Graner un taller obert per participar a l’espectacle ‘Hilando barrio’ que es presentarà del 8 al 10 de desembre a la Sala Pepita Casanellas. Us animeu a participar en aquest procés d’investigació i de creació urbana a partir de l’experiència com a habitants del barri i les vostres vivències?

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.