Fundació Arrels llença una app per avisar de persones que dormen al carrer

Gairebé hi ha 3000 persones sense llar a Barcelona, de les quals 900 dormen directament al carrer. Així ho recull l’últim informe de la Xarxa d’Atenció a Persones sense Llar (Xapsll). Això suposa un 38% més que a l’inici de la crisi l’any 2008. A Catalunya, la xifra augmenta fins a 11.500. A Espanya són 23.000 persones i a la Unió Europea un total de 410.000 ciutadans no tenen llar. Aquesta situació suposa una emergència social a la qual diverses associacions, entitats i partits polítics volen fer-ne front.

La Fundació Arrels ha fet públiques aquestes dades al seu portal web. Aquesta mateixa fundació busca una major complicitat per part de la ciutadania en quant a la millora de l’atenció de tots els sense sostre que dormen al carrer tant a Barcelona com a Catalunya. Per aquesta raó, Fundació Arrels ha llençat Arrels Localitzador, una aplicació mòbil gratuïta que permet facilitar la ubicació exacte de les persones que passen la nit al carrer. Alhora, especifica el seu sexe, si està sol o en grup, si té algun animal de companyia i quina és la seva ubicació exacte.

La informació arribarà als equips de carrer d’Arrels i servirà per millorar l’atenció a les persones que dormen al ras a la ciutat de Barcelona, així com per quantificar la problemàtica, tant a la capital catalana com a la resta de Catalunya.

Aquesta app està disponible per als sistemes operatius Android i iOS. Fundació Arrels té equips de voluntaris que cada setmana recorren diferents zones de Barcelona per atendre les necessitats dels indigents. Durant el 2015 es van realitzar prop de 5.000 visites a més de 500 persones dels districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Montjuïc.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.