Les sales d’estudi amplien horaris per acollir estudiants de la selectivitat

Queda molt poc per finalitzar el curs escolar. Una temporada lectiva marcada per les restriccions a les aules i la convivència amb els grups bombolla. Però l’estiu ja és a tocar, i mentre tots els cursos se n’aniran de vacances, els alumnes de segon de batxillerat tindran una cita amb el seu futur. I és que de seguida començaran a estudiar de valent per fer front a les pau (proves d’accés a la universitat) 2021, que tindran lloc el 8, 9, 10 i 11 de juny.

Així, per facilitar la preparació de tots els alumnes, des del 10 de maig fins a l’1 de juliol les sales d’estudi de barcelona reforçaran el seu servei. Ho faran ampliant els seus horaris de manera significativa. També s’habilitaran prop de vint nous espais per estudiar arreu de la ciutat comtal.

Entre setmana, les aules obriran de dilluns a dijous de 20:30 a 23 hores. Per altra banda, els diumenges la sala d’estudi vapor vell obrirà d’11 a 14 h i de 16 a 20 h i la sala d’estudi sagrada família ho farà de 16 a 20 h. El cap de setmana previ a les proves, que serà el dissabte 5 i el diumenge 6 de juny, s’incrementarà l’horari (l’horari encara està pendent de confirmació).

El districte de sants-montjuïc contribueix amb noves sales d’estudi

El departament de joventut ha habilitat un total de nou sales d’estudi a nou districtes de barcelona. Així, gràcia, horta-guinardó, sant andreu, eixample, sant martí, sarrià-sant gervasi, les corts, nou barris i sants-montjuïc gaudiran d’un espai d’estudi. En el cas de sants-montjuïc, la biblioteca vapor vell serà una de les opcions perquè els aspirants a la selectivitat puguin preparar-se.

No obstant això, com hem dit abans, l’oferta de sales d’estudi s’ha ampliat a un total de dinou noves aules. El districte que més es beneficia és horta-guinardó, on s’obren quatre sales. Pel que fa al districte de sants-montjuïc, també s’obriran dues a la biblioteca francesc candel, a la marina i a la biblioteca francesc boix, a poble-sec.

El flux d’ocupació de cada sala es podrà consultar per la web

L’any passat, només a catalunya van presentar-se més de 40.000 alumnes a les pau. Per tant, l’habilitació de les sales d’estudi per la preparació prèvia era més que necessària. Ara bé, degut a l’època de pandèmia, l’aforament serà limitat. Per això, s’ha impulsat un mapa interactiu amb el qual podrà consultar-se la disponibilitat de la sala a temps real.

El mapa en qüestió mostrarà les diferents aules de barcelona. Llavors, segons el color amb el qual estiguin pintades, podrem saber si l’accés està disponible. Per exemple, el color gris significarà que està tancada. El color verd voldrà dir que hi ha sales disponibles. El groc i el vermell indicaran que la sala té una ocupació d’un 70% o 90%, respectivament. Molta sort a tots els estudiants!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.