Abans dels préssecs arriben les nespres i els albercocs

Esther Pardo i Gimeno

Aquestes són dues de les fruites de color carabassa que arriben quan la calor ja comença a madurar. El que ens aporten quan les mengem, sobretot, és protecció dels rajos ultraviolats.
LA NESPRA
És una de les fruites de la primavera i en trobarem a tots els horts o jardins del Mediterrani. Al consumir-la ens aporta calç, molta fibra i betacarotè. El benefici més destacable de la nespra és el seu efecte antidiarreic i diürètic. La nespra conté una bona quantitat de pectina, una fibra soluble que ajuda a millorar en cas de diarrea, ja que reté aigua i fa més lent el trànsit intestinal, i també perquè és rica en tanins amb propietats astringents i antiinflamatòries.
L’ALBERCOC
Hem de menjar tres albercocs al dia si ens volem mantenir joves perquè ens proporcionen el 50% del betacarotè que necessitem. A més, a l’estiu ens ajudarà a bronzejar-nos tant o més que les pastanagues. També conté minerals tan importants com el potassi, el magnesi o el ferro i les vitamines A, B1, B2, B3 i C.
Ens ajuden a prevenir malalties dels ulls i de la pell, i és un important antianèmic. Recordeu que a l’hivern els podem menjar secs o en melmelada.
No els hem de guardar a la nevera perquè perden l’aroma i s’han de menjar madurs per obtenir les seves propietats de la manera més òptima.
Els albercocs madurs són molt rics en tanins, unes substàncies com hem dit, amb propietats astringents i antiinflamatòries que ajuden a desinflamar la mucosa intestinal i proporcionen substàncies prebiòtiques.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.