Certificats COVID digital

CAP La Marina

La calor ha vingut de cop i amb ella el nostre pensament en les vacances, que cada vegada veiem més properes.

Havíem deixat oblidats els certificats digitals COVID-19 i els QR, des que ja no els necessitàvem per al nostre dia a dia, però la perspectiva de viatjar a altres països fa que de nou hi tornem a pensar, i sovint ens donen més d’un mal de cap.

Us expliquem alguns dels dubtes que més freqüentment ens arriben i els intentarem donar resposta.

Els certificats caduquen, per tant, si no t’has posat la dosis de record i no vas passar la COVID-19 abans de la primera dosi, a partir dels 9 mesos de la segona dosis no podràs descarregar el certificat, ja que haurà caducat. Després de la dosi de record, el certificat torna a ser vàlid i ja no caduca.

Si has passat la COVID-19 el certificat de recuperació serà vàlid durant 6 mesos, però compte, els tests d’antígens ràpids (TAR) són vàlids per aconseguir el certificat de recuperació de la COVID-19, sempre que hagi estat realitzat en un centre homologat o dins dels circuits del sistema de salut de Catalunya. Per accedir a aquest tipus de certificat, només s’accepten els TAR fets a partir de l’1 d’octubre de 2021.

Per tant, si us heu fet un test per automostra o us l’han realitzat a la farmàcia encara que al vostre centre de salut hagi introduït les dades a la vostra història clínica, el certificat no es generarà.

Amb el resultat de les PCR passa el mateix que amb els TAR, perquè sigui vàlid i generi un certificat no és suficient amb introduir-lo a la història clínica, cal que aquesta prova s’hagi fet en un centre de salut o bé en un centre acreditat. Podeu consultar la llista de centres acreditats en aquesta web: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/covid-19/conviure/certificat-covid-digital/centres-acreditats/

Si el que necessiteu és un certificat de prova negativa heu de saber que el TAR té una validesa de 24h i la PCR de 72. Us recordem, però, que als centres de salut no realitzem ni TAR ni PCR a petició de la ciutadania per poder viatjar.

Pel que fa al nombre de dosis que surt reflectit al certificat, si t’has posat 2 dosis de vacuna, però tens un certificat que en lloc de 2/2 posa 2/1, no és un error. El denominador indica que amb una sola dosis ja haguessis tingut la vacunació completa, per això, les persones que van passar la COVID-19 abans de la primera dosi o bé porten una vacuna de Janssen, que és monodosis, tenen certificats 1/1 si porten posada una dosi o 2/1, si en porten posades 2.

Esperem amb aquestes indicacions ajudar-vos a resoldre els dubtes que més freqüent es produeixen.

Al web https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/covid-19/conviure/certificat-covid-digital/preguntes/
trobareu resposta a aquestes i altre preguntes que us puguin sortir relacionades amb el tema.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.