Per què és important la cavitat bucal en la covid?

La boca suposa una de les principals vies d’entrada de SARS-CoV-2 (COVID-19). Aquest virus es transmet principalment en les gotículas de saliva que s’expulsen quan una persona infectada parla, tus, esternuda, etc. En la cavitat bucal es troba un alt número dels receptors específics als quals s’uneix el SARS-CoV-2. No sols això, sinó que durant els 10 primers dies de la malaltia, quan el pacient pot ser asimptomàtic i altament contagiós, el SARS-CoV-2 infecta principalment vies respiratòries superiors: nas, gola i boca. Per tant, la boca pot ser considerada tant una via d’entrada de virus al cos, una zona on els virus poden multiplicar-se i una via de transmissió del virus a altres persones

1. Quines recomanacions de salut bucal són aconsellables seguir durant aquest període?
– Raspallat 3 vegades al dia o després dels menjars.
– Renovar el raspall després de passar la malaltia.
– Desinfectar el capçal setmanalment submergint-lo en CPC 0,05% durant 1 minut.
– Higiene interproximal diària
– Higiene lingual diària. És molt important, ja que la llengua posseeix una alta densitat de receptors als quals s’uneix el coronavirus SARS-CoV-2.
-Ús de pastes dentifrícies i col·lutoris amb CPC. En el cas dels col·lutoris, és recomanable utilitzar-los 2 vegades al dia durant 1 minut i que s’utilitzin en forma de gargarismes, per a arribar a la part més externa de la faringe.

2. Què és el CPC?
El CPC o clorur de cetilpiridinio, és una antisèptica assegurança i eficaç, que ha demostrat eficàcia en la disminució de determinats bacteris, fongs i virus.

3. Per què el clorur de cetilpiridinio (CPC) podria ser eficaç en COVID-19?
Perquè podria ajudar a disminuir la quantitat del virus SARS-CoV-2 en la boca. Tenir menys virus en la cavitat bucal i en la saliva, disminuiria el risc que una persona infectada pel coronavirus pogués transmetre’l a una persona sana. També podria ajudar a desenvolupar una COVID-19 menys greu.


4. Per què és important utilitzar col·lutoris amb CPC durant el període de la pandèmia per COVID-19?

Per:
– Disminuir el risc de transmissió del virus per part d’una persona portadora de la infecció a una persona sana.
– Disminuir el risc de gravetat de COVID-19 en reduir la càrrega viral.
– Ajuden a mantenir una bona salut bucal i a reduir els microorganismes patògens de la cavitat bucal.

5. Quina utilitat pot tenir l’esprai de CPC protect?
L’esprai de VITIS CPC protect pot utilitzar-se en qualsevol moment i lloc (per exemple, abans d’un esdeveniment), mantenint durant més temps la protecció del CPC. A més, permet arribar a zones de difícil accés, com la part posterior de la boca.

Servei Odontologia

CAP La Marina

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.