El Consell del districte de Sants Montjuïc en 9 breus

Avui s’ha celebrat el primer consell del districte de Sants Montjuïc d’aquest curs polític. El ple s’ha celebrat a la sala principal de la seu del districte al carrer creu Coberta, i ha comptat amb la presència, com és habitual del regidor de districte, Jordi Martí, dels consellers dels partits polítics amb representació a l’ajuntament (CiU, PSC, UxB-ERC, ICV i PP) així com d’un elevat nombre de veïns entre el públic.

· EL REGIDOR ha començat la seva intervenció felicitant a entitats del districte com La Casa del Rellotge o el Club de Tir en Arc. També ha felicitat a les entitats de tots els barris per la seva participació en l’organització de les festes majors.

· EL TURISME ha protagonitzat bona part del ple. El regidor ha presentat el Pla de Turisme del Districte, que comptarà amb una dotació econòmica anual de 20.000 € per dinamitzar aquesta activitat als nostres barris. Jordi Martí ha destacat el paper de la cultura, l’esport i les tradicions en el model turístic que es vol pel districte. Al torn de respostes, tots els grups polítics hi han coincidit al criticar la gestió de l’equip de CiU a l’Ajuntament en la gestió de la crisi dels pisos turístics de la Barceloneta, i l’han acusat de contribuir a la massificació turística de la ciutat, sobretot en el cas del Poble Sec al districte.

· LA RESPOSTA a aquestes acusacions per part del regidor ha estat recordar a l’oposició que el “boom” turístic de la ciutat comença amb els JJ.OO del 1992, i amb tots els governs – no convergents – posteriors. També ha reivindicat el seu compromís amb la solució dels problemes de sorolls al Poble Sec, on el districte ha prohibit l’obertura de noves terrasses i pisos turístics.

· ELS SERVEIS SOCIALS també han destacat en les intervencions del màxim representant de l’ajuntament al districte. Jordi Martí ha repassat les actuacions en el camp dels serveis als més necessitat: beques menjador, serveis per a persones en risc d’exclusió social, aturats de llarga duració o les ajudes per pagar les activitats esportives dels menors de famílies amb pocs recursos.

· ELS CAPS: El regidor ha celebrat que ja hi hagi data per obrir el CAP de la Bordeta (al novembre), i que d’aquí 7 mesos es posi en marxa la construcció del nou CAP de Sants Badal, després d’anys de reivindicacions,. Les obres del nou CAP de Sants-Badal les pagarà íntegrament el consorci de la Zona Franca, quelcom inèdit fins ara a Catalunya.

· EL GRUP D’ICV i el seu conseller portaveu, Cristòfol Hortolà, ha estat el més crític amb la gestió del districte en aquest consell de govern. Hortolà s’ha mostrat molt sarcàstic destacant “Com és d’important dels veïns de la Marina que s’els construeixi una pista d’esquí al costat de casa, deuen estar ansiosos per treure les botes de neu de l’armari”. També ha qualificat de manipulació que es pretengui vincular la construcció del metro del barri a la d’aquesta “faraònica i innecessària” construcció. Per concloure ha comparat el discurs del Martí amb la cançó “Parole Parole” de Alain DelonParaules paraules.

· LA FRASE: El consell del districte d’aquest dilluns ens deixa una frase pronunciada pel portaveu d’ICV: “El districte ha passat de l’inacció a la hiperactivitat inversora. El regidor no tindrà temps ha inaugurar-ho tot abans de les eleccions”.

· UNA DE FREDA, i una de calenta pel portaveu de PSC, Albert Deusedes. Molt encertat en criticar la falta de regularitat del nou bus H16 que conecta la Zona Franca amb la Plaça Catalunya. Sovint passen dos autobusos seguits, el servei ha empitjorat respecte l’antiga línia 9. Per l’altra banda, ha errat assegurant que el Piknic Electronik que se celebra cada diumenge a Montjuïc durant l’estiu es realitza parcialment durant el matí quan els veïns dormen. Aquesta activitat musical es realitza de 13:00 a 22:00.

·ACORDS: Durant el consell s’ha votat i aprovat l’ampliació de l’escola Mossèn Jacint Verdaguer per unanimitat. Amb menys suports (Només CiU i PSC) s’ha aprovat el Pla Especial d’infraestructures de la Marina del Prat Vermell, que no inclou la reforma del Passeig de la Zona Franca ni la instal·lació de recollida pneumàtica d’escombraries. Finalment també s’ha aprovat canviar les obres planejades pel PGM a Plus Ultra – la Vinya.

· L’AMBIENT del ple ha estat distès i conciliador. El públic assistent només ha aplaudit durant una dura intervenció del conseller portaveu del PP, José Antonio Calleja, durant la qual ha explicat la situació actual de Can Vies, i ha titllat de desastrosa la gestió de l’ajuntament. També ha assegurat que els okupes han estat fent el que han volgut tot l’estiu i han avançat en les obres de reconstrucció de l’edifici desallotjat. També s’ha preguntat si l’Alcalde Trias va girar l’esquena a Can Vies durant la seva visita a les obres de les vies de l’AVE de la setmana passada.

2 COMENTARIS

  1. “Les obres del nou CAP de Sants-Badal les pagarà íntegrament el consorci de la Zona Franca, quelcom inèdit fins ara a Catalunya.”

    COM!?

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.