L’esquerra es mobilitza per evitar l’entrada de l’extrema dreta al govern, ahir a la tarda era el torn del PSC a la Marina

Míting socialista a la Marina en la recta final de campanya

Ahir a la tarda, el PSC va protagonitzar una trobada electoral a la plaça de l’Orgull, davant del metro de Foneria, on hi van intervenir Carmen Andrés, diputada al Congrés i número 9 a les llistes del PSC per Barcelona; Ferran Pedret, diputat al Parlament de Catalunya; Gabriel Colomé, candidat al Senat; i Ignasi Conesa, número 14 a les llistes pel Congrés. Tots quatre van demanar un “esforç extraordinari per mobilitzar el vot progressista” i que “ningú es quedi a casa a les eleccions del diumenge”.

Els últims debats electorals, PSOE i Sumar, els principals partits candidats a liderar l’esquerra al Congrés dels Diputats, han demanat que els votants d’esquerra es llancessin a les urnes per impedir que l’extrema dreta entri al govern. Les enquestes van iniciar projectant un escenari postelectoral favorable a les dretes, però la recta final d’aquesta campanya està sent molt disputada. Hi ha neguits en tots els blocs perquè l’escenari és del tot obert. El debat electoral a tres en la televisió pública, amb la participació de Santiago Abascal i l’absència d’Alberto Núñez Feijóo, va fer créixer Yolanda Díaz i Pedro Sánchez, que van ser capaços de desplegar propostes per les preocupacions ciutadanes com habitatge, medi ambient o mercat laboral. A més de mostrar sintonies i diferències, però sempre en to conciliador i còmplice.

Les darreres enquestes publicades per El País, però, donaven un lleuger descens dels partits regionalistes i donaven força als tradicionals. Així les coses, tot apunta que aconseguir el govern dependrà de pocs escons, motiu pel qual l’esquerra ha redoblat la crida per sortir a votar aquests diumenge.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.