Ada Colau reivindica la seva gestió a la Marina

Alejandro Flores

El diumenge, 21 de maig,  la alcaldessa i candidata a revalidar un tercer mandat prenia un cafè amb representants de diferents entitats, minuts abans de l’acte de campanya de Barceloan en Comú, que va omplir la plaça Marina. Allà, sota un sol que, contra tot pronòstic, va permetre la celebració de l’esdeveniment, voluntàries oferien crema solar a qui esperava els protagonistes: Ada Colau; el ministre de Consum, Alberto Garzón i la secretaria d’organització de Podemos, Lilith Verstrynge. Amb el regidor Marc Serra i la veïna i número 23 a la llista dels comuns,  Xènia Morgado.

Passejant pels Jardins de la Mediterrània, reformats des de fa tres anys, saludava el veïnat, amb una expressió un xip orgullosa per aquesta mena d’obres, urbanísticament petites, però significatives pel veïnat. Va arribar a la cita amb el tan reivindicat metro, una altra de les insígnies del seu govern, i que també va celebrar durant l’acte.

Ja a la plaça Marina iniciava els parlaments Serra i Morgado, veïna i activista del grup de Joves d’Estrelles Altes. Tots dos van cridar a no baixar la guàrdia “per evitar un pacte entre Collboni i Trias” i per “seguir avançant en drets per als veïns i veïnes de la Marina”.

“Les persones que em coneixeu sabeu que jo faig barri, que les persones més importants de la meva vida estan a la Marina i que és on m’he format com a activista, com a feminista, on tinc les meves referents veïnals i on he après el que és la identitat de barri”, deia la Xènia. El Marc Serra incidia en els projectes que ha deixat el govern de Colau a la Marina per resoldre “el deute acumulat que es tenia amb aquest barri”.

Ho exemplificava amb la reforma dels Jardins de la Mediterrània i de la plaça Falset, la construcció dels ascensors del Polvorí per millorar l’accessibilitat dels veïns, la lluita perquè l’Escola Can Clos no es tanqués i es reformés, la futura construcció de la piscina de la Marina, la remodelació del passeig de la Zona Franca i la instal·lació d’un campus universitari de la Fundació Pere Tarrés “on Trias volia fer una pista d’esquí”, sentenciava Serra.

Sants-Montjuïc és un dels districtes on Barcelona En Comú va aconseguir més vots, malgrat que la Marina de Port és un dels barris on va guanyar el PSC a les passades eleccions del 2019. Ada Colau ha centrat la seva campanya i l’acte de plaça Marina en reivindicar la seva gestió  als barris de la Marina. El metro, la urbanització del Prat Vermell, el Centre d’Atenció Integral i la piscina futura són pinzellades de la seva intervenció a la Marina.

Amb les enquestes ballant cada dia, la Marina és un d’aquells barris on es batalla pel vot de l’esquerra. El mateix diumenge, a la mateixa hora que Colau anunciava la creació d’un parc solar públic per al proper mandat, Collboni celebrava un altre acte al Poliesportiu La Marina.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.