Xavier Trias: “Aquesta ciutat és la que té més capacitat per sortir de la crisi de tota Espanya”

L’alcalde de Barcelona va estar als barris de la Marina amb motiu de la inauguració dels nous locals del Submarí. Vam poder parlar amb ell i això és el que va declarar sobre el metro, els problemes d’atur dels barris o Can Vies, els temes d’actualitat.

TRANSPORT PÚBLIC

Quan arribarà el metro a la Marina?

No sé quan arribarà, perquè no depèn de mi,però segur que en tenim per tres o quatre anys.

Què creu que s’ha de fer per millorar la situació del transport?

Hem de fer que funcionin millor els autobusos. La inversió del metro és molt alta i la Generalitat té una situació econòmica molt difícil. Crec que en tres o quatre anys això es desblocarà i veurem el metro aquí, perquè és molt important per al barri i per a tota la zona industrial.

ATUR

Des de l’Ajuntament es planteja algun pla per solucionar els problemes de transport a curt termini?

El problema més gros d’aquesta ciutat i aquests barris és l’atur. Hem d’ aconseguir donar feina a la gent, a través de programes especials. L’Ajuntament no té una vareta màgica, ni tots els diners del món per fer-ho, però som l’única administració que té alguns diners, i els pocs que tenim els hem d’utilitzar per crear llocs de treball.

S’acaben d’aplicar uns nous plans per pal•liar l’atur juvenil a la Marina. Està previst que s’ampliïn a algun barri més del districte de Sants-Montjuïc?

Ho hem d’anar ampliant a tot Barcelona. Aquest no és l’únic barri que ho passa malament. A Barcelona tenim un disset per cent de gent a l’atur. Aquestes xifres són un desastre. Hem de fer que es creïn llocs de treball i empreses, ajudar la gent
capaç de fer-ho. El tercer sector és molt important, crea també llocs de treball. Cal anar per aquesta línea. Això no es solucionarà a curt termini, però sí a mig o llarg. Aquesta ciutat és probablement la ciutat que té més capacitat per sortir de la crisi de tota Espanya, si tothom ho fa bé i no perdem el sentit comú.

CAN VIES

Vostè ha afirmat a Twitter que la via de diàleg amb Can Vies continuava oberta, però s’ha començar a enderrocar l’edifici. Quina és la seva oferta, doncs?

L’edifici estava en molt mal estat i a més en zona verda, per tant no té sentit. Nosaltres oferim negociacions amb els que no siguin violents, gent que vulgui gestionar un equipament i fer servei a la població. Estem disposats a buscar un espai perquè puguin fer la feina. A Can Vies hi ha un col•lectiu de gent amb una actitud cívica, de servei i de fer les coses ben fetes, i després hi ha un petit nucli que crea molts problemes. Les coses s’han de fer amb una normativa. El que no pot ser és fer un muntatge que impedeixi que els veïns descansin.

La principal reclamació de la gent de Can Vies era continuar mantenint un espai autogestionat, això entra en aquesta proposta?

Nosaltres estem d’acord amb que ho autogestionin, però amb uns responsables. Autogestió no vol dir que no hi hagi ningú que responsable. Si hi ha gent que prepara cocktails molotov, que tenen martells, o es fan tonteries hem de saber qui són els responsables. Hi ha una part de gent que fa un treball social important amb qui m’agradaria que s’arribés a un acord. Però no puc garantir que sigui possible, no ho ha estat fins ara. Nosaltres voluntat de col•laboració en tenim, però insisteixo: amb gent que no sigui violenta.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.