L’exposició “Circuit de Montjuïc” repasa vells temps

A la sala 20 del pati d’armes del Castell de Montjuïc hi ha instal·lada l’exposició “Circuit de Montjuïc. Passió per les corbes”, una mostra que repassa els anys en què la muntanya va ser l’escenari de proves d’automobilisme i motociclisme nacionals i internacionals.

Des del 1932 i fins al 1986 a Montjuïc hi va haver un circuit urbà de prop de 4 quilòmetres, tot i que va ser als anys seixanta que va viure els millors moments.

L´exposició mostra com la muntanya de Montjuïc, amb la sinuositat de les seves corbes, es va convertir en l’escenari d´alguns dels certàmens de l´automobilisme i del motociclisme més importants d´Europa sota el nom internacionalment conegut de Circuit de Montjuïc. Fou un circuit urbà de prop de 4 quilòmetres que exigia molt als corredors i alhora convertia l´esdeveniment esportiu en un gran espectacle natural. La seva proximitat al centre de la ciutat va facilitar l´èxit de públic.

El seu traçat combinava dos trams, un de lent i tècnic descens, des del revolt de Miramar passant pel museu Etnològic, el revolt de la paella, la Font del gat, el Museu d´Arqueològic fins arribar a la Guàrdia Urbana, on començava un tram ràpid per la recta de Rius i Taulet i l´ascens pel poble Espanyol fins coronar de nou la recta de l´estadi a gran velocitat.

circuit-montjuic-300x300

Al circuit hi van tenir lloc curses de velocitat i resistència però també hi hagué curses de caire solidari, curses amb gran dosi d’espectacle i desfilades d’automòbils clàssics. Va ser actiu des de l´any 1932 fins al 1986, però va ser als anys 60 quan va ser realment important per a la història de la competició automobilística.

A Montjuïc hi han corregut en sidecar, moto i cotxe de totes les cilindrades i models els millors pilots del món com: Stanley Woods, Fernando Aranda, Ernesto Vidal, Joan Soler, Paco Godia, Emerson Fittipaldi, Niki Lauda, Jochen Mass, Tazio Nuvolari, Rolf Stommelen, Paco Gonzalez, Fangio, Jim Clark, Mike Hailwood, Salvador Cañellas, José Mª Busquets, Jackie Stewart, Min Grau i Ángel Nieto, i un llarg etc. Les seves curses èpiques van convertir el Circuit de Montjuïc en un mite històric.

Per a més informació podeu visitar la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.