La Taula d’esports avança per configurar la seva ruta

JORDI GISPERT

Dos anys després del seu naixement, ha esdevingut un òrgan real de debat i decisió comunitari que té com a principal objectiu l’enfortiment i la promoció de la pràctica esportiva als nostres barris

L’esport ha de fer front comú, sobretot a La Marina. Un territori perifèric de la ciutat, amb moltes mancances en instal·lacions i també amb pocs clubs i entitats s’ha de donar molt més a conèixer que no pas un espai, com el del vell barri de Sants, amb una tradició molt més arrelada, divulgada i estesa. Les mateixes entitats del territori són les que han de posar-se d’acord i trobar un temps i un espai per reunir-se i per mirar de créixer i promocionar, per cultura, per educació i per salut, tot tipus de pràctiques. “Tastets” inclou un espai pels esports dels clubs adherits dins de la matèria docent escolar La Taula d’Esports, nascuda fa un parell d’anys a partir del Pla de Desenvolupament Comunitari elaborat per la Unió d’Entitats, no és res més que això. En aquest temps s’ha consolidat; compta amb 11 clubs adherits i ja comença a ser un punt de trobada. El proper pas, que començarà a treballar-se al mes de  setembre, és establir clarament uns objectius a curt i a llarg termini, és a dir, elaborar un full de ruta per poder també encarar la feina de manera més eficaç.

La Taula pretén millorar la gestió de les instal·lacions i ampliar-ne l’oferta. Podríem definir el període que va des del febrer del 2012 fins a l’actualitat com un temps de naixement i infància d’un projecte que ja existeix en altres espais de la ciutat. S’ha convidat sovint, per exemple, a persones del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta perquè expliquin la seva experiència. Fins ara s’han anat consolidant les entitats adherides i s’ha treballat molt en l’organització d’esdeveniments com la Matinal esportiva de La Festa Major o l’Olimpíada, i en la difusió a través de les escoles amb xerrades o exhibicions dels diversos clubs. Poc a poc s’ha anat aconseguint que consultes o propostes esportives de particulars s’hagin adreçat directament a la Taula. S’ha obert també un procés de diàleg periòdic amb el Districte, i s’ha establert un punt comú de trobada i referència per a reunions, informació i peticions com és la seu de la Unió d’Entitats de La Marina, dins el Parc de Can Sabaté.

La Taula té tres eixos bàsics d’actuació: promoció dels clubs i les seves activitats, de cara a mostrar un ventall de possibilitats el més ampli possible, sobretot adreçat als més joves; pressionar per mirar de millorar la gestió de les instal·lacions i ampliar-ne l’oferta; i divulgar els beneficis que la pràctica de l’esport, en conjunt o en solitari, en un club o per lliure,
té per a la nostra salut tant física com mental. Els clubs hi surten guanyant, perquè es difon la seva imatge a través d’activitats i de comunicats diversos, cosa que permet arribar a més gent i per tant consolidar la seva feina. Una feina que beneficia individualment cada persona i, al final, col·lectivament a tot el territori. Més esport també vol dir menys marginació, menys drogues, menys delinqüència, menys malalties i sobretot més educació i més disciplina. La Taula és un vehicle que ja corre, i s’espera que el 2015 pugui ser ja un bon òrgan de referència, cabdal i imprescindible. De moment, passat l’estiu, s’establiran objectius conjunts i es treballarà en un nou projecte: “Tastets”, que vol incorporar un espai per als esports que comprenen els diversos clubs adherits, no com a activitat extraescolar, sinó com a part de la matèria docent de les escoles del barri, en el seu espai d’Educació Física.

Formen part de la Taula d’Esports les entitats, els serveis i els estaments següents:
– Associació Internacional
Bushin Ninki Ryu i Arts Marcials
– BUC (Barcelona Universitari
Club).
– Club Cadena Escacs.
– Club Ciclista Marina Bikes.
– Club Esportiu La Marina.
– Club Petanca Casa del Rellotge.
– Escola de Futbol Àngel Pedraza.
– Zona Franca Futbol Club.
– Fundació Pere Mitjans.
– Marina Viva.
– Club Beisbol Barcelona.
– Equip Socioeducatiu de la
Marina.
– APC (Educadors de Carrer).
– Unió d’Entitats de la Marina.
– Districte.
– FEEB

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.