La Taula d’esports avança per configurar la seva ruta

JORDI GISPERT

Dos anys després del seu naixement, ha esdevingut un òrgan real de debat i decisió comunitari que té com a principal objectiu l’enfortiment i la promoció de la pràctica esportiva als nostres barris

L’esport ha de fer front comú, sobretot a La Marina. Un territori perifèric de la ciutat, amb moltes mancances en instal·lacions i també amb pocs clubs i entitats s’ha de donar molt més a conèixer que no pas un espai, com el del vell barri de Sants, amb una tradició molt més arrelada, divulgada i estesa. Les mateixes entitats del territori són les que han de posar-se d’acord i trobar un temps i un espai per reunir-se i per mirar de créixer i promocionar, per cultura, per educació i per salut, tot tipus de pràctiques. “Tastets” inclou un espai pels esports dels clubs adherits dins de la matèria docent escolar La Taula d’Esports, nascuda fa un parell d’anys a partir del Pla de Desenvolupament Comunitari elaborat per la Unió d’Entitats, no és res més que això. En aquest temps s’ha consolidat; compta amb 11 clubs adherits i ja comença a ser un punt de trobada. El proper pas, que començarà a treballar-se al mes de  setembre, és establir clarament uns objectius a curt i a llarg termini, és a dir, elaborar un full de ruta per poder també encarar la feina de manera més eficaç.

La Taula pretén millorar la gestió de les instal·lacions i ampliar-ne l’oferta. Podríem definir el període que va des del febrer del 2012 fins a l’actualitat com un temps de naixement i infància d’un projecte que ja existeix en altres espais de la ciutat. S’ha convidat sovint, per exemple, a persones del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta perquè expliquin la seva experiència. Fins ara s’han anat consolidant les entitats adherides i s’ha treballat molt en l’organització d’esdeveniments com la Matinal esportiva de La Festa Major o l’Olimpíada, i en la difusió a través de les escoles amb xerrades o exhibicions dels diversos clubs. Poc a poc s’ha anat aconseguint que consultes o propostes esportives de particulars s’hagin adreçat directament a la Taula. S’ha obert també un procés de diàleg periòdic amb el Districte, i s’ha establert un punt comú de trobada i referència per a reunions, informació i peticions com és la seu de la Unió d’Entitats de La Marina, dins el Parc de Can Sabaté.

La Taula té tres eixos bàsics d’actuació: promoció dels clubs i les seves activitats, de cara a mostrar un ventall de possibilitats el més ampli possible, sobretot adreçat als més joves; pressionar per mirar de millorar la gestió de les instal·lacions i ampliar-ne l’oferta; i divulgar els beneficis que la pràctica de l’esport, en conjunt o en solitari, en un club o per lliure,
té per a la nostra salut tant física com mental. Els clubs hi surten guanyant, perquè es difon la seva imatge a través d’activitats i de comunicats diversos, cosa que permet arribar a més gent i per tant consolidar la seva feina. Una feina que beneficia individualment cada persona i, al final, col·lectivament a tot el territori. Més esport també vol dir menys marginació, menys drogues, menys delinqüència, menys malalties i sobretot més educació i més disciplina. La Taula és un vehicle que ja corre, i s’espera que el 2015 pugui ser ja un bon òrgan de referència, cabdal i imprescindible. De moment, passat l’estiu, s’establiran objectius conjunts i es treballarà en un nou projecte: “Tastets”, que vol incorporar un espai per als esports que comprenen els diversos clubs adherits, no com a activitat extraescolar, sinó com a part de la matèria docent de les escoles del barri, en el seu espai d’Educació Física.

Formen part de la Taula d’Esports les entitats, els serveis i els estaments següents:
– Associació Internacional
Bushin Ninki Ryu i Arts Marcials
– BUC (Barcelona Universitari
Club).
– Club Cadena Escacs.
– Club Ciclista Marina Bikes.
– Club Esportiu La Marina.
– Club Petanca Casa del Rellotge.
– Escola de Futbol Àngel Pedraza.
– Zona Franca Futbol Club.
– Fundació Pere Mitjans.
– Marina Viva.
– Club Beisbol Barcelona.
– Equip Socioeducatiu de la
Marina.
– APC (Educadors de Carrer).
– Unió d’Entitats de la Marina.
– Districte.
– FEEB

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada