Els veins i veines de La Marina poden “activar-se” als Jardins dels Drets Humans

Tothom hi pot participar, però està especialment indicat per a persones més grans de 40 anys

Text: Albert Aguilar

El programa Activa’t als Parcs de l’Institut Barcelona Esports consisteix en un ventall d’activitats d’exercicis físics i saludables que es practiquen a l’aire lliure, en concret a diferents parcs i jardins de la ciutat de Barcelona. Un dels parcs en els quals es duu a terme la pràctica esportiva és els jardins dels Drets Humans del barri de La Marina.

El projecte esportiu combina dos tipus d’activitat: gimnàstiques orientals com taitxí i txi-kung, que proposen una sèrie de moviments suaus i harmònics on es combina respiració, concentració mental i moviment, i motricitat i memòria on es proposen exercicis amb moviment per estimular les facultats cognitives més rellevants, especialment la memòria.

Segons la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona, els beneficis d’aquesta pràctica esportiva són: l’augment de la mobilitat articular, la millora de l’equilibri i del control postural, l’activació del sistema cardiovascular, la millora la capacitat d’atenció i de la memòria i l’increment de l’autonomia personal.

Tothom hi pot participar, però està especialment indicat per a persones més grans de quaranta anys. Cal anar amb roba còmoda i calçat esportiu, i es recomana portar gorra, a l’estiu. L’activitat és gratuïta. Tot i que habitualment no cal inscripció prèvia, en aquests moments, a causa de la situació derivada de la COVID-19, s’està convocant a les persones usuàries de l’activitat amb cita prèvia. Si vol participar de l’activitat, només cal que contacti amb l’entitat organitzadora, la qual li indicarà com fer-ho per obtenir la targeta identificadora del programa.

DESTACAT: A causa de la situació derivada de la COVID-19, s’està convocant a les persones usuàries de l’activitat amb cita prèvia.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.