La Diputació de Barcelona ofereix ajudes a les entitats esportives

Un repte de la Diputació de Barcelona és consolidar la Xarxa d’Equipaments Esportius Locals, formada per 4.918 instal·lacions esportives de titularitat municipal

Amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19, la Diputació de Barcelona ha posat en disposició de les entitats esportives un paquet d’ajuts tècnics, econòmics i materials dotat amb 7,78 milions d’euros. Aquests recursos, que s’han incrementat un 86% respecte de l’any passat, han de servir per reactivar el sistema esportiu local, fortament colpejat per la crisi, com tants d’altres sectors.

Per tal de promoure la participació de col·lectius més vulnerables en activitats esportives extraescolars, s’han destinat beques esportives per valor d’1 milió d’euros, i també 1,5 milions d’euros més a aquelles institucions locals que organitzin proves esportives i promoguin la pràctica ciutadana d’esports a totes les etapes de la vida, especialment l’envelliment actiu a la tercera edat.

La Diputació barcelonina també dona suport a l’Ajuntament en l’organització d’esdeveniments esportius d’especial interès local, amb una dotació econòmica de 400.000 euros. A més, també s’han ofert serveis de préstec de material i d’assessorament tècnic fins i tot als turistes, per optimitzar els recursos.

L’arribada de la Covid-19 ha provocat que l’aire lliure esdevingui una gran instal·lació esportiva. En aquest sentit la Diputació ha ofert suport tècnic als ajuntaments per diagnosticar l’estat de la xarxa d’itineraris esportius i ha promogut entorns actius i inclusius, tant al medi natural com a l’urbà.

Un altre dels reptes de la Diputació de Barcelona era consolidar la Xarxa d’Equipaments Esportius Locals, formada per 4.918 instal·lacions esportives de titularitat municipal. Hi ha destinat un total de 840.000 euros, a dinamitzar la digitalització i la gestió més eficient dels equipaments.

Per últim, la Diputació barcelonina també ha parat atenció als petits municipis i s’ha compromès a dur a terme projectes de dinamització esportiva a poblacions que no arriben als 10.000 habitants.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.