El BUC Barcelona en cadira de rodes torna a guanyar la Lliga

El rugbi en cadira de rodes és l’únic esport col·lectiu creat per a persones que pateixen tetraplegia

Text: Albert Aguilar

L’equip del Cim de Montjuïc, BUC Barcelona, va revalidar el seu títol de campió de la Lliga de rugbi en cadira de rodes en imposar-se en la final per 46-23 a l’Adapta Zaragoza, que va exercir d’amfitrió en el pavelló Tenerías de la ciutat aragonesa. CAAD Sevilla i Llops València van completar el conjunt dels equips participants en la final a quatre de la competició.

El rugbi en cadira de rodes és l’únic esport col·lectiu creat per a persones que pateixen tetraplegia, en què també hi poden participar d’altres persones amb grans discapacitats com amputacions greus (afectació com a mínim a tres membres) o persones amb paràlisi cerebral, entre d’altres.

El BUC Barcelona va arribar a la final de la Lliga després d’imposar-se en semifinals al CAAD Sevilla Quad Rugbi per 60 a 14, mentre que Adapta Zaragoza va superar 29-44 als Llops Quad Rugbi de València. Amb aquest triomf, BUC Barcelona repeteix la victòria reeixida en 2019, en la primera i única edició fins al moment de la Lliga de rugbi en cadira de rodes, que en 2020 es va haver de suspendre a causa de la pandèmia global de Covid-19.

Anteriorment, BUC Barcelona i Adapta Zaragoza van accedir a aquesta ‘final four’ després de dominar el Grup Nord, mentre que Llops QR de València i Sevilla CAAD Rugbi van fer el propi en el Grup Centre-Sud. En el partit pel tercer i quart lloc, els andalusos es van emportar el triomf sobre els valencians per 39-35 .

El coordinador nacional de rugbi en cadira de rodes, David Campón, considera un èxit haver portat a terme una lliga amb vuit equips diferents amb tantes adversitats en contra.

A més dels trofeus als equips, en la gala final també es van lliurar reconeixements als millors esportistes de la temporada: Javier Quiles, Demetrio González i Ángel Escudero . D’altra banda, Marc Subirón, del BUC, va ser triat jugador més valuós de la final.

DESTACAT: Amb aquest triomf, BUC Barcelona repeteix la victòria reeixida en 2019

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.