Els equips de futbol de La Marina valoren la seva situació davant l’inici de la temporada

Text: Vanesa Alemán

Deixem enrere el mes de setembre i els equips de futbol del barri de La Marina es preparen per donar la benvinguda a una nova temporada. Aquest octubre, la gran majoria de clubs comencen, com cada any, la lluita per situar-se entre els primers llocs de la taula classificatòria. Els clubs fixen els seus objectius, acaben de definir cadascuna de les categories i acullen, any rere any, a nous jugadors disposats a deixar-se la pell al camp. D’aquesta manera, l’Escola de Futbol Àngel Pedraza, l’Ibèria i el Zona Franca FC valoren la seva situació actual i fan balanç sobre la darrera temporada amb l’objectiu de transformar les debilitats en oportunitats.

Per una banda, l’Ibèria, l’únic club dels tres que disposa de la categoria amateur, té com a objectiu principal aconseguir l’ascens a Segona Divisió Catalana. La darrera temporada, el conjunt es va quedar a les portes de l’ascens a causa d’haver perdut els partits de play-off contra el Can Buixeres. Així ho va afirmar el directiu de l’Ibèria, José Antonio “El Oliva”. “El que va passar l’any passat va ser una llàstima, però enguany segur que ho aconseguim” va afirmar el directiu. No obstant això, el club ha jugat els partits de pretemporada lluny del seu camp habitual per obres de manteniment a les graderies. A més a més, l’Ibèria li haurà de disputar a l’Ajuntament la propietat del camp on juga els partits locals. “Lluitarem tot el que calgui per aconseguir el nostre camp” va sentenciar l’Oliva.

D’altra banda, també trobem a La Marina l’Escola de Futbol Àngel Pedraza i el Zona Franca FC. Aquests dos clubs es troben més lligats al futbol base que no pas al futbol amateur. Tal com va afirmar el director de l’Àngel Pedraza, Carlos Sarto “un equip amateur suposa una despesa de diners important pel club, despesa que acaba finançant el futbol base”, ja que “les empreses privades aposten pel futbol professional i no pels equips locals”. En la mateixa línia, el president del Zona Franca FC, Enrique Rubio, afegeix que “un equip amateur dóna molts més problemes que no pas els equips de futbol base”.

Per això, no és d’estranyar que l’objectiu principal del Pedraza i del Zona Franca sigui similar: que els nens del barri de La Marina gaudeixin del futbol. Tant en Carlos Sarto com l’Enrique Rubio han destacat la voluntat de prestar un servei al barri tot fent possible que els nens i nenes competeixen amb esportivitat i joc net.

No obstant això, un aspecte que l’any passat va preocupar molt als clubs de futbol va ser el tema de les beques. La passada temporada, moltes famílies es van quedar sense aquest ajut a causa d’una presumpta manca de recursos econòmics. A l’última reunió sobre aquest tema, tots dos tècnics van assistir per informar-se’n. Enrique Rubio assegura que “hi ha massa organitzacions sol·licitant beques esportives i una gran part d’elles no estan relacionades amb el món del futbol estrictament”. D’altra banda, en Sarto es va mostrar més positiu i va afirmar que “es mantenen els mateixos barems del passat any” creient que “hi haurà prou recursos pels sol·licitants”.

Davant d’aquesta realitat, l’Enrique Rubio assegura que el Zona Franca “ajuda a moltes famílies econòmicament” : per exemple “una família de tres fills paga com si tingués un fill i mig, és a dir, un d’ells no paga i un altre només paga la meitat”. A més a més, gràcies al patrocini de l’empresa Santiveri, la roba del club els hi sortís de franc a les famílies. “És un club molt familiar, ja que volem que tots els nens que vulguin jugar a futbol, ho puguin fer” afirma Rubio.

En la mateixa línia, Sarto opina també que “mantenir un club de futbol costa molts diners”, ja que “les empreses prefereixen apostar per equips professionals i no per equips locals”. Així, trobar patrocinadors es complica i les despeses augmenten. Tot i això, l’Escola Pedraza no para de créixer cada any més. Aquesta temporada tindrà un total de vint equips aproximadament, sis dels quals de la categoria d’alevins. A més a més, els èxits són nombrosos. L’any passat, quatre equips van guanyar la lliga, fet que va suposar l’ascens de tres d’ells a una divisió superior. Cal afegir que, l’Escola de Futbol Àngel Pedraza, començarà aquesta nova temporada amb un canvi important. El fins ara president del club, Guillermo Saez, ha deixat el càrrec per motius personals.

D’aquesta forma, els equips del barri de La Marina se centren a aconseguir per aquesta temporada molts èxits i centrar-se en el més important, gaudir d’un esport tan popular com és el futbol.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.