Arts marcials a peu de carrer per promoure la cultura japonesa

Sergio Segura  |

Avui dia la societat viu en un món globalitzat i multicultural, on els ciutadans veuen i conviuen amb diferents cultures de diversos indrets del món. N’hi ha d’altres, però, que desconeixem més. Per aquest motiu va néixer l’Associació Internacional Bushin Ninki Ryu & Arts Marcial fa 25 anys, present al barri de la Marina des de de l’any 2005.

Toni Pérez, president de l’associació, ha explicat a La Marina Digital en què consisteix la seva tasca. “El nostre objectiu és divulgar la cultura japonesa a través de diversos tipus d’arts marcials tradicionals japoneses”, afirma. Les activitats organitzades i la col·laboració amb el Consolat de Japó i altres entitats han permès a moltes persones conèixer els costums i les tradicions d’aquesta cultura.

El passat 4 de desembre, per exemple, van col·laborar amb l’AMPA de C.E.I.P. Seat i van realitzar un taller de defensa personal femenina, en la qual van participar mares, professores i la directora del centre. “Aquesta experiència a la Marina va ser molt bona”, assegura el Toni Pérez. Alhora, van ser presents al Saló del Manga, amb una masterclass de bujutsu i una exhibició d’arts marcials tradicionals. 25 anys de presència i 10 anys d’activitats, esdeveniments, cursos i seminaris a la Marina per donar a conèixer la cultura japonesa al barri.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.