Xocolatada solidària a l’escola Bàrkeno

El dijous 30 de març, per segon any consecutiu, l’escola Bàrkeno ha organitzat la xocolatada solidària amb la finalitat de recollir fons per impulsar la investigació contra el càncer infantil.

La xocolatada solidària és una mobilització col·lectiva en la qual participen cada any centenars d’escoles, instituts, empreses i entitats diverses que volen ajudar a investigar el càncer infantil. Per fer-ho, organitzen un berenar o un esmorzar en el seu centre, on cada participant aporta un petit donatiu per la seva tassa de xocolata calenta.  És una forma senzilla d’ajudar i de sensibilitzar sobre una malaltia que afecta cada any 1.200 nous infants a Espanya.

Des de fa anys, l’Hospital Sant Joan de Déu és el centre que més casos de càncer infantil tracta a tota Espanya. Gran part de l’atracció que té per a moltes famílies és el fet de comptar amb un Laboratori de Recerca del Càncer infantil que duu a terme una investigació que trasllada de forma immediata al pacient tots els avenços que s’obtenen en el laboratori. És un factor que ha permès incrementar els índexs de supervivència i millorar la qualitat de vida per a molts infants amb tumors agressius.

La iniciativa de la xocolatada solidària va néixer des de la força i la tenacitat d’algunes famílies que van viure en primera persona la duresa del càncer infantil i van voler recaptar fons per ajudar a finançar la recerca contra aquesta malaltia.

Molts centres educatius organitzen la seva xocolatada al voltant del dia 15 de febrer, el Dia Internacional del Càncer Infantil, però com que pot realitzar-se el dia de l’any que triï l’entitat que ho organitza, des de l’escola hem decidit fer-ho la setmana abans de les vacances de Setmana Santa, i la xocolatada ja s’ha convertit en una manera dolça i solidària d’acomiadar el trimestre.

Dies abans, l’escola ja es decora amb cartells que anuncien la celebració, sol·licitem la col·laboració altruista d’algunes empreses col·laboradores i la participació dels nostres alumnes més grans i de les famílies per l’organització i per assignar les diferents tasques

El dia de la xocolatada, l’escola es vesteix de festa, hi ha música, jocs, galetes, pastes i, sobretot, xocolata! Es respira ja l’aire de primavera i adults i infants, mestres i famílies, compartim una estona distesa i dolça.

Acaba el dia amb l’objectiu assolit: hem aconseguit recaptar una bona xifra que anirà destinada íntegrament a la lluita contra el càncer infantil i que, sumada a la recaptació de les altres 673 xocolatades solidàries, podrà finançar projectes pioners d’investigació al laboratori de Sant Joan de Déu.

Ens agrada pensar que, a més, hem contribuït a sensibilitzar-nos sobre aquesta malaltia i a adquirir el compromís de seguir lluitant junts perquè algun dia tots els infants que la pateixin puguin curar-se.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.