L’skatepark de La Marina estrena murals urbans

Text i fotos: Alejandro Flores 

L’Andrea Michaelsson, artista urbana més coneguda com Andrea BToy, ha estat l’encarregada dels nous murals que donen forma al Parc Esportiu Urbà de La Marina. Tots els murals tenen motius relacionats amb la història del barri i pretenen delimitar gràficament la zona patinable de l’skatepark. A més, són una mostra més de l’art urbà de la ciutat i se sumen a l’estrena de la nova façana de La Bàscula, que des de fa unes setmanes també llueix colors urbans.

“Estan molt guapos, la veritat és que han quedat molt bé”, afirma un esportista, que espera el seu torn per entrar a la piscina, la pista més profunda del parc de patinatge, amb la seva BMX o el que es coneix universalment com bicicròs. El jove destaca la localització de les pintures als laterals de les pistes a diferència d’altres parcs de patinatge on són les pistes les que estan pintades, perquè els facilita la concentració.

Els temes de les pintades són molt diversos, però la majoria tenen en comú representar les lluites veïnals i obreres del barri de La Marina pel seu reconeixement.

En entrar al parc des del Passeig de la Zona Franca, ens trobem amb un mural amb les lletres ‘TREBALL’ i una petita representació d’una manifestació al barri de La Marina. Tot just al costat, trobem un altre grafisme amb el concepte ‘TREBALL DIGNE’, que recorda al passat industrial de la Zona Franca i els moviments veïnals del barri. El projecte ha estat impulsat pel centre d’art urbà B-Murals, que s’ha encarregat de la recerca de motius característics de la realitat històrica i actual del barri de La Marina.

El parc porta més d’un any des que es va construir, amb finançament del Pla de Barris, i ha esdevingut durant els últims mesos un dels parcs de patinatge més atractius de la ciutat i la seva àrea metropolitana. Els esportistes valoren positivament el seu disseny, que els hi permet entrenar un gran ventall de trucs, tot i trobar que cal millorar aspectes com les humitats de les piscines i el desgast de les voreres metàl·liques de les caixes.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.