Memòria Viva visita el barri de La Marina

Text i fotografies: Alejandro Flores

La Sala Pepita Casanellas ha acollit dimarts un acte per debatre sobre la importància dels arxius, la seva rellevància en les societats passades i la seva repercussió en el futur. Al diàleg, els ponents han debatut també sobre la utilització dels textos documentals per part de les diferents comunitats del món, i quina rellevància tenen per teixir la història dels pobles perseguits pels seus ideals.

El debat s’emmarca dins del projecte Memòria Viva, una iniciativa promoguda per la Regidoria de Memòria Democràtica i Cultura Viva, i que compta amb la col·laboració de El Born: Centre de Cultura i Memòria. Francisco Rubio, membre de la Cooperativa La Fundició, assegura que la idea d’aquest projecte és “donar suport a totes aquelles comunitats, veïns i veïnes que treballen sobre la seva pròpia memòria en els barris de Barcelona”. Un exemple d’aquests col·lectius és La Inefable, que ha fet una actuació teatral amb la participació dels assistents a l’acte. Rubio també ha destacat la importància que té aquest projecte pels diferents barris de Barcelona perquè, tal com afirma, “serveix per descentralitzar l’activitat cultural als diferents barris de la ciutat”, que molts cops, explica, està centralitzada al centre de Barcelona.

La taula rodona ha estat integrada per l’activista i actriu egípcia Salma El Tarzi, l’Arxiver en Cap de l’Ajuntament de Barcelona, Quim Borràs, dos membres de l’Interference Archive de Nova York, i ha comptat amb la presència del vocal de recerca de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Catalunya, Vicenç Ruiz, que ha fet de moderador.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.