Comencen les obres de reparació del monument La Sardana

Monument La Sardana abans de l'acte vandàlic

Dilluns 3 de novembre comença la reparació del monument La Sardana, situada a la Plaça de la Sardana, al districte Sants-Montjuïc. L’escultura va aparèixer sense sis dels seus braços el passat diumenge 19 d’octubre. La restauració, que anirà a càrrec del Departament de Patrimoni Arquitectònic Històric i Artístic d’Hàbitat Urbà, té un pressupost de 6.500 euros i durarà aproximadament un mes.

Per la seva reconstrucció s’utilitzarà el material que va poder ser recuperat després de l’acte vandàlic i es refaran les parts desaparegudes amb morters naturals tenyits del mateix color de l’escultura. Després es farà una restauració de la resta del monument per uniformar el seu aspecte.

La Sardana va ser realitzada l’any 1965 per l’escultor Josep Cañas amb la col·laboració de Carles Amadon, i inaugurada el 19 de març de 1966. Consta de vuit balladors i la inscripció “La sardana és la dansa més bella”. L’any 2009 se li va afegir una nova placa que diu “Barcelona a la colla sardanista Violetes del Bosc”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.