Exposició: Txernòbil: la ciutat del silenci

Una de les fotografies que es podrà veure a l'exposició

Jorge Franganillo, professor d’informació i documentació a la Universitat de Barcelona, ens porta les seves fotografies sobre Txernòbil, quan es compleixen 33 anys del primer gran desastre a una central nuclear, el proper 26 d’abril. La zona d’exclusió de Txernòbil és una de les regions amb més contaminació radioactiva del món després de la catàstrofe nuclear del 1986, però aquest fet no va ser per ell un motiu per no anar a visitar aquest lloc tant inhòspit.

Aquesta exposició presenta la desoladora situació de l’àrea d’exclusió que es va establir al voltant de la central nuclear com a seqüela d’aquell dissabte fatídic. Són 16 mirades a les tràgiques conseqüències de la supèrbia humana, del desig de controlar la naturalesa i les seves forces, que volen renovar la memòria d’uns fets que no han de caure en l’oblit.

La mostra neix amb esperit itinerant, coincidint amb el Dia Internacional en Memòria del Desastre de Txernòbil, i s’inscriu en el gènere de la fotografia documental, disciplina en la qual Franganillo s’ha volgut especialitzar, conscient de la necessitat d’explorar les possibilitats narratives de la fotografia com a document social.

Per aprofundir en les conseqüències d’aquesta tragèdia, el dimecres, 10 d’abril, podeu assistir a la conferència que tindrà lloc a la biblioteca a càrrec de Jorge Franganillo sota el títol: ‘Txernòbil: 33 anys després’.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.