El Far: Els primers trets de Francesc Boix

L’exposició Els primers trets de Francesc Boix, es podrá visitar a les Cotxeres de Sants del 8 al 26 de maig. Es tracta d’una selecció de les primeres fotografíes fetes per Francesc Boix, l’anomenat fotògraf de Mauthausen, quan el 1938, durant la Guerra Civil Espanyola, s’incorporà voluntàriament amb 17 anys a la 30ª Divisió de l’Exèrcit Popular de la República. Els negatius que van ser recuperats per la Comissió de la Dignitat i Fotoconnexió el 2013 mostren imatges de la vida diària dels soldats a la rereguarda als fronts d’Aragó i del Segre.

A l’entorn d’aquesta exposició la biblioteca Francesc Candel acollirà 2 activitats.

La primera serà el 3 de maig a les 19h, amb la projecció del documental La Barcelona Deportada: 70 anys de l’alliberament dels camps nazis. Aquest documental està produït pel Museu d’Història de Barcelona amb la col·laboració de l’Amical de Mauthausen. Posteriorment hi haurà un debat amb: Ferran Palau, soci voluntari de l’Amical de Mauthausen net del deportat Ferran Masip Arenillas (Barcelona 1899- Mauthausen 1941); Lourdes Vidrier, sòcia voluntària de l’Amical de Mauthausen neta del deportat Vicens Vidrier Jiménez (Turís,València 1900 – Gusen, Mauthausen 1942); Àlex Rigol, soci voluntari de l’Amical de Mauthausen i professor d’Història; Ricard Marco, fotògraf investigador i membre fundador de Fotoconnexió.

I el 22 de maig a les 19h. projectarem el documental, Las dos guerras del fotógrafo Boix”. Posteriorment tindrem un col·loqui amb: Rosa Toran, doctora en Història i vicepresidenta de l’Amical de Mauthausen; Ramon Barnadas, químic, fotògraf investigador i president de Fotoconnexió; Ricard Marco, fotògraf investigador i membre de Fotoconnexió.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.