El Far: Els primers trets de Francesc Boix

L’exposició Els primers trets de Francesc Boix, es podrá visitar a les Cotxeres de Sants del 8 al 26 de maig. Es tracta d’una selecció de les primeres fotografíes fetes per Francesc Boix, l’anomenat fotògraf de Mauthausen, quan el 1938, durant la Guerra Civil Espanyola, s’incorporà voluntàriament amb 17 anys a la 30ª Divisió de l’Exèrcit Popular de la República. Els negatius que van ser recuperats per la Comissió de la Dignitat i Fotoconnexió el 2013 mostren imatges de la vida diària dels soldats a la rereguarda als fronts d’Aragó i del Segre.

A l’entorn d’aquesta exposició la biblioteca Francesc Candel acollirà 2 activitats.

La primera serà el 3 de maig a les 19h, amb la projecció del documental La Barcelona Deportada: 70 anys de l’alliberament dels camps nazis. Aquest documental està produït pel Museu d’Història de Barcelona amb la col·laboració de l’Amical de Mauthausen. Posteriorment hi haurà un debat amb: Ferran Palau, soci voluntari de l’Amical de Mauthausen net del deportat Ferran Masip Arenillas (Barcelona 1899- Mauthausen 1941); Lourdes Vidrier, sòcia voluntària de l’Amical de Mauthausen neta del deportat Vicens Vidrier Jiménez (Turís,València 1900 – Gusen, Mauthausen 1942); Àlex Rigol, soci voluntari de l’Amical de Mauthausen i professor d’Història; Ricard Marco, fotògraf investigador i membre fundador de Fotoconnexió.

I el 22 de maig a les 19h. projectarem el documental, Las dos guerras del fotógrafo Boix”. Posteriorment tindrem un col·loqui amb: Rosa Toran, doctora en Història i vicepresidenta de l’Amical de Mauthausen; Ramon Barnadas, químic, fotògraf investigador i president de Fotoconnexió; Ricard Marco, fotògraf investigador i membre de Fotoconnexió.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.