Caminar descalça

Esther Pardo i Gimeno, naturòpata

Recordeu quan éreu petits que us trèieu les sabates en qualsevol lloc i en qualsevol moment, sense importar-vos?  Segur que és una de les coses que no us venen a la memòria quan rememoreu la infantesa.

Penseu, sobre tot les dones, sempre esclaves de la moda del calçat, per estar més guapes i elegants, quan arribeu a casa y us traieu les sabates…

Doncs com que ha arribat el bon temps i ja no hi ha perill d’agafar un constipat, el meu consell és caminar descalça. Uns bons mitjons per no haver de tocar el mosaic, sempre fred, i deixem lliures els peus, que s’eixamplin, que no es mullin amb la suor, i que els dits ballin al seu aire. I sobre tot, que la columna vertebral es remogui. Els peus son els que ens aguanten tot el pes del cos i els fem patir molt.

La reflexologia podal es basa en situar els punts reflexes de tots els òrgans del cos, en els peus. Així doncs, cada vegada que ens estreny una sabata, al lloc on ho fa, correspon a una part del cos, que reflexament, també està rebent aquesta agressió. I si portem talons, a part del peu, també pateix la columna vertebral i a més, el centre de gravetat del nostre cos, queda desplaçat.

Tot això que he dit, ho hem de tenir encara més en compte quan es tracta de nens, doncs els seu cos està en creixement i ho ha de fer ben segur sobre la terra.

Aprofiteu que és primavera, pugeu a la muntanya i descalceu-vos. Caminar descalç sobre la terra i l’herba és un plaer que val la pena gaudir i nosaltres el tenim molt proper.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.