Dia de la Dona – Projecció i xerrada del documental: ‘Montserrat Roig: L’hora violeta’

El 8 de març, en commemoració del Dia Internacional de la Dona, la Biblioteca Francesc Candel projecta a les 19 h el documental: “Montserrat Roig: l’hora violeta”. Una obra que s’endinsa en l’univers literari i el pensament d’una dona que va deixar una empremta fonamental en la cultura catalana de la segona meitat del segle XX.

Roig (1946-1991), compromesa amb el seu temps, la transició democràtica i la lluita antifranquista, ha esdevingut un referent per a l’actual lluita feminista, que reivindica l’esguard de dona. Per això, el títol del documental recupera una de les seves obres: “L’hora violeta”, l’hora de mirar-se la realitat amb ulls de dona.

Dirigit per Neus Ràfols, i produït per Good Company Productions en coproducció amb TV3 i TVE, el documental segueix els passos de l’escriptora per Barcelona, Formentera, Sant Petersburg i Moscou, i s’articula a partir de la ficció de fragments d’algunes de les seves obres i d’entrevistes a persones del seu cercle més íntim, com els seus dos fills, Roger i Jordi Sempere; la fotògrafa i amiga Pilar Aymerich; la seva confident, Montse Blanes; o companys i companyes de professió i militància, com Robert Saladrigas, Carme Riera, Isabel Clara Simó, Ignasi Riera o Mijail Mishin.

L’acte comptarà amb la presència de la Neus Ràfols, directora del documental, amb la que podreu conversar sobre el documental i la figura de Montserrat Roig.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.