Dia de la Dona – Projecció i xerrada del documental: ‘Montserrat Roig: L’hora violeta’

El 8 de març, en commemoració del Dia Internacional de la Dona, la Biblioteca Francesc Candel projecta a les 19 h el documental: “Montserrat Roig: l’hora violeta”. Una obra que s’endinsa en l’univers literari i el pensament d’una dona que va deixar una empremta fonamental en la cultura catalana de la segona meitat del segle XX.

Roig (1946-1991), compromesa amb el seu temps, la transició democràtica i la lluita antifranquista, ha esdevingut un referent per a l’actual lluita feminista, que reivindica l’esguard de dona. Per això, el títol del documental recupera una de les seves obres: “L’hora violeta”, l’hora de mirar-se la realitat amb ulls de dona.

Dirigit per Neus Ràfols, i produït per Good Company Productions en coproducció amb TV3 i TVE, el documental segueix els passos de l’escriptora per Barcelona, Formentera, Sant Petersburg i Moscou, i s’articula a partir de la ficció de fragments d’algunes de les seves obres i d’entrevistes a persones del seu cercle més íntim, com els seus dos fills, Roger i Jordi Sempere; la fotògrafa i amiga Pilar Aymerich; la seva confident, Montse Blanes; o companys i companyes de professió i militància, com Robert Saladrigas, Carme Riera, Isabel Clara Simó, Ignasi Riera o Mijail Mishin.

L’acte comptarà amb la presència de la Neus Ràfols, directora del documental, amb la que podreu conversar sobre el documental i la figura de Montserrat Roig.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.