L’escola Can Clos celebra la tercera edició de la Jornada Matemàtica

“Les matemàtiques són per a tothom!”

El 12 de maig, data de naixement de la catedràtica de matemàtiques Maryam Mirzakhani, se celebra a tot el món el Dia de les Dones Matemàtiques per visualitzar les dones que han destacat en les matemàtiques, ja que es tracta d’un àmbit fortament masculinitzat.

En referència a aquesta celebració, l’Escola Can Clos ha realitzat una Jornada Matemàtica que enguany arriba a la tercera edició.

Durant el matí del divendres 12 de maig, les matemàtiques van prendre protagonisme als espais exteriors de l’escola i tant l’alumnat d’Infantil com de Primària s’ha esforçat de valent per resoldre els reptes matemàtics i altres propostes sobre aspectes relacionats amb les matemàtiques i la sostenibilitat.

Tothom s’ha afanyat a superar el major nombre de reptes possibles: càlcul de perímetre de la pista de bàsquet, figures geomètriques, quatre en ratlla amb relleus, seriacions amb elements naturals, capacitat amb diferents recipients, entre d’altres activitats.

Ha estat un matí carregat de diversió matemàtica, aprenentatge, estratègia i apropament de les matemàtiques a la vida quotidiana, alhora que tot l’alumnat ha gaudit de la convivència més enllà del que permeten les aules.

Som conscients que en els estudis de matemàtiques continuen faltant dones, per la qual cosa aquesta jornada no està només dirigida a despertar i promoure el sentit útil i lúdic de les matemàtiques, sinó també a fomentar l’interès per aquest àmbit en les nenes i poder revertir la situació.

En definitiva, tenir un dia com el 12 de maig ens permet reivindicar la figura de la dona en aquesta àrea.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.